AD-blacklist1

2022
már.
20

Kőbányáról indultam – a Duna Szimfonikus Zenekar koncertje

Írta: Oszvald György

dunaszimf plakatA hangversennyel a 2021. óta már Kőbánya zenekaraként számon tartott Duna Szimfonikus Zenekar azt a nemes célt tűzte ki, hogy bemutassa a helyi közönségnek Kőbánya büszkeségeit: az ebből a városrészből elindult, majd híressé vált fiatal hangszeres szólistákat.

  

 

   Nem is oly régen számolt be a Kőbányai Hírek arról, hogy a kerületbe költözött a Duna Szimfonikus Zenekar. Az új otthont, melynek a Duna Zeneház nevet adták, házikoncerten mutatta be a zenekar 2021. októberében.

   D. Kovács Róbert Antal polgármester akkor így köszöntötte zenekart: „Immár kőbányai a Duna Szimfonikus Zenekar! Önkormányzatunk befogadta az idén hatvanéves együttest és a Kőbányai Sörgyár egykori 1. számú telepén, az “S1” területen biztosítottunk új otthont számára. A próbaterem avató koncertre tegnap került sor, óriási élmény volt, amit a jövőben kerületi rendezvényeken is megtapasztalhatunk. Isten hozta Kőbányán a Duna Szimfonikus Zenekart!”

 

   Március 25-én egy rendkívüli koncertet adnak a Duna szimfonikusok a Kőrösi Kulturális Központban. Ígéretükhöz híven három, a kőbányai Tutta Forza Zenekar fiatal művésze – Könyves-Tóth Mihály trombita, Takács Dorottya fuvola, Renczés Balázs cselló – lesz a koncert szólistája. Vezényel: Szennai Kálmán.

 

dunaszimf plakat2

Jegyek elővételben IDE kattintva vásárolhatók.