AD-blacklist1

2019
szep.
15

Forradalom zenében, dalban

Írta: Oszvald György

56 Tutta SztL suli 075leadMint arról a Tutta Forza Zenekar kamarakoncertje kapcsán írtunk, szeptember végén Kismartonban (Eisenstadt) adnak koncertet a Szent László Általános Iskola Harmónia kórusával. A szeptember 9-ei cikkünk megjelenése óta új indormációról adhatunk hírt.

  


Menyhárt Sándor, a Szent László Általános Iskola igazgatója a hivatkozott cikkünkben még csak azt tudta elmondnai, hogy a koncertre különbuszt kívánnak indítani, s a költségek kalkulálása zajlik.


   Néhány nap elteltével megkérdeztük, van-e már pontos összeg. A válasz igen volt: ,,a busz költsége 5900 forint, melyet ugyanúgy, mint a jegyeket az iskola ttikárságán lehet kifizetni" - mondta Menyhárt Sándor. Hozzá tette, hogy a busszal érkező vendégeknek egy rövid városnézést is biztosítanak Ruszt városában. A busz Kőbányáról, a Szent László térről indul.


ruszt2

 

   A városka Kismartonról 16 km-re, a Fertő tó nyugati partján fekszik, a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa, 1317-ben alapították. 2018-as adatok alapján jelenleg 1921 lakosa van.

   Természetesen, az a lehetőség adott, hogy akik autóval kívánnak menni a koncertre, a buszt követve utazzanak a helyszínre.

 

   Emlékeztetőül felidézzük a legfontosabb tudnivalókat ,,Az 1956-os forradalomról másképp" című koncertről.

56 Tutta SztL suli 172

         Képünkön a Tutta Forza Zenekar és Kovalik Erika 

 

   Az előadás 2019. szeptember 28-án, 17 órától, Kismartonban, az Esterházy-kastély Haydn termében lesz. Karmester: Bakó Roland. Szólót énekel Kovalik Erika.
Közreműködik Szent László Általános Iskola Harmónia kórusa, Hajsrekker Krisztina kórusvezető közreműködésével.


   Az első részben az alkalomhoz illeszkedő repertoár darabokat válogatott a zenhekar, az emlékezés az 1950-es évekre, a magyar forradalomra, a menekülő magyarokat segítő burgenlandi emberekre pedig a második rész programja.


   Jegyeket a Szent László Általános Iskolában lehet venni 6000 forintért. A különbusz költsége 5900 forint.


   A szervezők várják a programra kíváncsi - nem csak kőbányai - érdeklődőket.

 

fotó: 10kerkult.hu/archív; wikipédia

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül   

tamogatas