AD-blacklist1

2019
júl.
10

Tutta Forza utcazene Újhegyen

Írta: Oszvald György

TUTTA utca 320leadNagy sikerrel nyitotta az idei szabadtéri koncert sorozatát a Tutta Forza Zenekar május 31-én. Szerkesztőségünk az események felidézésével ajánlja az olvasók figyelmébe a zenekar július 11-ei, az Újhegyi Közösségi Ház előtti újabb térzenés programját. Az előadás 19.00 órakor kezdődik.

 

 

Balogh Attila atya azzal köszöntötte a Tutta Forza Zenekar szezonnyitó szabadtéri koncertjére összegyűlt szépszámú publikumot, hogy el sem tudta gondolni a hét elején, látván az itt hömpölygő vízáradatot, hogy május utolsó napján pompás időben sikerül megtartani a „koraesti zenei élményt” adó előadást.

 

   TUTTA utca 58Felidézte az utcazene immár hároméves történetét, s meggyőződéssel állította, a Tutta Forza koncertje most is maradó emlékeket hoz majd a szívekbe. Elmondta, három évvel ezelőtt Menyhárt Sándorral, a Széchenyi Általános Iskola igazgatójával találták ki ezt a zenei programot. „Akkor a Szent László-emlékév adta az alapot, a kereteket az utcazenéhez, s lám, annak befejezése után a kezdeményezés tovább él, mondhatni, önálló életet kezdett élni.

   TUTTA utca 149Azt hiszem, ma már elmondhatjuk, hagyománnyá nemesedett az ötlet. Isten hozott benneteket!” – fordult a közönség, majd a zenekar felé, s zárta be az előadást felvezető konferanszot Attila atya (képünk jobbra).

 

   Bakó Rolland karnagy (balra a képen) rutinosan vette át az atya szerepét, s az egyes műsorszámok között, rövid történetekkel vagy éppen a szólisták bemutatásával egészítette ki a muzsikát. „Örülünk annak, hogy van ez az utcazene, hiszen amikor zenélni kezdtem, a térzenének nagy hagyománya volt. Emlékszem, a zenei táborok programja (akár Keszthelyen, akár Egerben) szerint délelőtt próbáltunk, gyakoroltunk, délután vagy koraeste pedig valamelyik központi helyen térzenét muzsikáltunk.” – hangolta a közönséget.

   TUTTA utca 176

  Tutta Forza Piccola zenekar

 

   A programot a „piccola-korból lassan kiöregedő” Tutta Forza Piccola zenekar fiataljai kezdték. Az idősebb, tehetséges gyerekek felkerülnek a nagyokhoz, s helyükre új, nagyon ügyes zenészek jönnek, biztosítva a Tutta Forza folyamatos megújulását.

 

   Bakó Rolland elmondta, a nyitószámok a Carmen részletei (Habanera és a Torreádor dal) lesznek. Lassan ez a kezdés is hagyománnyá válik a zenekarnál, de játszanak majd filmzenéket is, sőt ismét műsorra tűzik a sikeres, fesztiváldíjas számukat, Balogh Sándor: Állati parádé című művét, a zenekarnak komponált egykori versenyprogramját.

   

TUTTA utca 307

 

   Hadd tegyük hozzá, a nagyok is követték a kezdés hagyományát: az Aida második felvonásának nyitányát adták elő. Majd Erkel Ferenc: Hunyadi László című operájából a Palotást mutatták be.

   TUTTA utca 545

 

   A műsor további részében a legnépszerűbb repertoárdarabokat muzsikálták, és a sikerre mi sem jellemzőbb, mint a többször is felcsendülő nyíltszíni taps. Ezt az élményt kínálja a Tutta Forza Zenekar július 11-én is Újhegyen.

 

cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas