AD-blacklist1

2018
jan.
28

Kőbányai fuvolások az óbudai múzeumban

Írta: Oszvald György

Kroo kermuzeum 117leadAz óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szerepeltek a Kroó György Zeneiskola AMI fuvola tanszak tanárai és növendékei január 21-én. A fuvolakoncert egy több tételes program első előadása volt.

 

 

 

A vendégszereplést Czine Orsolya (képünk) vezette fel a múzeum hangulatos kamarateremében.

   Kroo kermuzeum 232x Orsi személye nem véletlen, mert túl azon, hogy a múzeum dolgozója, de a Kroó György Szimfonikus Zenekarnak is tagja.

   Elmondta, áprilisig minden hónap harmadik vasárnapján szerepelnek majd a zeneiskolások különféle összeállítású kamarakoncertekkel. A sorozat a múzeum Kultea programjának része, az előadások 17 órakor kezdődnek.

 

   Kroo kermuzeum 006A koncertet Farkas Sára tanárnő (a képen jobbról, vele Kovács Bernadett) konferálta, az egyes zeneszámok elé érdekes plusz információkat mondott, legyen szó a szerzőről vagy magáról a darabról.

 

   A műsor első részében Fodor Karolina tanárnővel tanári koncertet adtak, majd jöttek a növendékek, s ki szólóban, ki pedig egy trióban lépett színre, végül a programban résztvevő növendékek mindegyike, tanáraikkal közösen zárták a műsort.

 

   Kroo kermuzeum 028Néhány trillát azért megszólaltatnánk a műsorról! A komolyzenei palettán Bach, Gluck, Brahms Schumann, Csajkovszkij mellett Kocsár Miklós, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas, kétszeres Erkel Ferenc-díjas kortárs magyar zeneszerző, érdemes művész szerzeményeiből hangzottak el szóló és duó művek. Zongorán közreműködött Kovács Bernadett zongoratanárnő. ) - ké-pünkön Farkas Sára és Fodor Karolina -

 

   A növendékek Haydn zenéjétől a népszerű műfajok felé – pl. Strauss: Anna polka, ha már három Anna is színpadon állt – mozdultak el, s átiratokban idézték meg Mary Poppins-t vagy Hamupipőkét a Bibbidi-bobbidi-boo (Farkas Sára szabad fordításában: abraka-dabra -a szerk.), a műsort pedig Guantanamera zárta.

   Ha összegezni kívánnánk a vasárnap délutáni zenei élményt, azt trillázhatnánk, hogy fiatal fuvolások fújtak vidám, hangulatos és változatos előadást.  

 

Kroo kermuzeum 227a  A koncert résztvevői, balról: Hurubás Anna, Barna Zoé, Farkas Sára (tanárnő), Munkácsi Anna, Huang Tong, Antalóczy Zsófia, Csatári Boglárka, Kasztovszky Anna, Fodor Karolina (tanárnő), Kovács Bernadett (tanárnő)

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerlkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px