2015
máj.
21

Bíróság? Nem érdekel!

LazarJanosLázár János mindenügyi miniszter bevallottan tesz a magyar igazságszolgáltatásra - írta Népszabadság a csütörtöki kormányzati tájékoztatón elhangzottakról.

 

 


A kormány nem tárgyalt a Corvinus egyetem épületeinek eladásáról, az intézmény feldarabolásáról, Lázár János nem is érti, hogy a felsőoktatási államtitkárság miért nem cáfolja az erről szóló feltételezéseket. A miniszter szubtrópusi feltételezésnek nevezte, hogy csajozott volna külföldi útjain, azt viszont bírósági ítéletre sem fogja elárulni, kivel találkozott Svájcban és Olaszországban. Részletek a nol.hu-n.

 

Ősztől már nem frakcióvezető, hanem Orbán Viktor kabinetfőnöke lesz Rogán Antal. Ilyen pozíció most nincs, de Orbán szeretné, ha lenne. A Népszabadság korábbi értesülését megerősítve az Index írta meg, mi várható ettől a felállástól.
Lényegében egy minikormányt vezet majd, komoly apparátussal.
Rogánon keresztül lehet majd eljutni Orbánhoz.
Több fontos ügyet neki fog kiosztani a kormányfő elintézésre.
Nem tartozik majd a Miniszterelnökséget vezető Lázár János alá.
Ez utóbbi fontos szempont, mert kettejük rivalizálása erős abban, hogy ki áll közelebb Orbánhoz. Eddig Lázár állt nyerésre, most Rogán beelőz. Míg ezt korábban Lázár ellenezte, most állítólag már elfogadta Orbán átalakítási terveit. (Index, 444.hu)