2015
ápr.
27

Vida Ildikónak nagyon inog a széke

vidaildikoEgyre jobban inog Vida Ildikó széke, akár már a következő hetekben távozhat a NAV éléről, írta a Népszabadság. Az adóhatóságnál is az a hír járja, hogy távozása várható, és bár ezt kormányzati források nem erősítették meg, azt biztosan nem bánnák, ha Simicska Lajos bizalmasa lemondana posztjáról.

 

 

 

,,Az adóhatóságnál, Vida Ildikó környezetében úgy érzékelik, hogy „mozog” a NAV-elnök széke, ezért a Népszabadságnak azt valószínűsítették: májustól, nyártól már bizonyosan nem lesz a mostani posztján.
Arról, hogy Vida Ildikó hivatalosan jelezte volna távozási szándékát, az általunk megkérdezett kormányzati források nem tudtak. Forrásaink azonban azt nem zárták ki, hogy Vida távozása „bármikor” megtörténhet. A kormányoldalon tudatában vannak, hogy a Simicska Lajos bizalmasának tartott NAV-elnöknek nem érdeke a lemondás, de alakulhatnak úgy a körülmények, hogy távozik – jegyezték meg.
A leváltásra szakmai okot bőven adnának az Állami Számvevőszék jelentésében megfogalmazott bírálatok, amelyekre a NAV-nak a napokban kellett reagálnia. A jelentés szerint a NAV ellenőrzési gyakorlata számos kívánnivalót hagy maga után."


A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

 


Fazekas mehet?

A legutóbbi kormányülésen szó volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter esetleges távozásáról – értesült a Napi Gazdaság. Úgy tudjuk, a kormányátalakítás kérdése egyébként is napirenden van, mivel több miniszter már a második ciklusát tölti, de az agrártárca élén a tervezettnél korábban történhet meg a személycsere. Ennek forrásaink szerint több oka is van, mivel az elmúlt hónapok eseményei nem igazán kedveztek a miniszter megítélésének. A tárcánál sorra kerültek elő olyan ügyek, amelyek politikai szempontból nehezen védhetők. Ilyen például a legutóbb kipattant eset, a Kun-Mediátor-botrány.