2014
dec.
18

Fideszes palotaforradalom készül?

fidesz logo2Fideszes fideszest még sosem fenyegetett kivégzéssel. Lázár János kifakadása Pokorni Zoltán és Kövér László ellen arra utal, hogy a Fidesz vezérkarában palotaforradalomtól félnek - írta a 444.hu.

 

 


,,Lázár János e szavakkal vágott vissza Pokorni Zoltánnak és Kövér Lászlónak, akik önmérsékletre szólították fel a kormány „urizáló” vezetőit:
“Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.”
Vagy végzi ki. Valószínűleg ez az üzenet lényege. Akik a vezérkart támadják, azoknak nincs politikai jövőjük.


Ennyire durva fenyegetés a Fideszen belül nyilvánosan még sohasem hangzott el. Amikor Ángyán József maffiázta a kormányt, akkor sem. Amikor Áder Jánoséknak ment neki a párt vezetése 2007-ben, akkor is inkább egy álnév mögé bújtatott szerző írt cikket, de nem állt ki egyetlen fideszes vezető sem ilyen keményen fenyegetni. Ez teljesen új szint. Talán még sosem tartottak ennyire a pártütéstől? Vagy eddig finomabb emberek voltak a párt legfelsőbb vezetésében?


Valószínűleg Lázár nyilatkozata nem arról szól, hogy konkrétan arról lenne tudomása, hogy Pokorni Zoltán vagy Kövér László szervezkedik ellene, illetve az Orbánhoz legközelebb állók ellen. E kör tagjait fel is sorolja: Rogán Antal, Szijjártó Péter, Giró-Szász András, Habony Árpád illetve a nyilatkozó, Lázár János. Ha konkrét szervezkedés lenne a gyanú, akkor minden bizonnyal már intézkedtek volna. Például az ügyészség talált volna valamit Pokorni vagy Kövér ellen."


Az elemzés a 444.hu-n.