2014
nov.
27

Nemkívánatos személyek: Simicska, Nyerges

stopSimicska Lajos és Nyerges Zsolt is tiltólistára kerülhet Amerikában. A Magyar Narancs értesülése nagykövetségi forrásokból származik.

 

 

 

„Az amerikai szövetségi felsőház hétfőn szavaz Colleen Bell budapesti nagyköveti megbízásáról. Ez nem befolyásolja érdemben a kétoldalú viszonyt: André M. Goodfriend ügyvivő mindenképp marad, és az amerikaiak még az idén újabb kormány közeli személyektől – többek között Simicska Lajostól – tagadhatják meg a beutazást az Államok területére” – így kezdődik a MaNcs címlapsztorija, amelyben bemutatják a Bell kinevezése meghúzódó politikai játszmákat is.


Arról is írnak, hogy mi várható a magyar külügy szempontjából. Egyelőre nem sok jó. „Értesüléseink szerint a kommunikációs offenzívában a továbbiakban nagyobb szerep juthat az Egyesült Államok Európai Uniós nagykövetének, Anthony L. Gardnernek, de olyan az amerikai kormánytól formálisan független szervezetek jelzéseire is számítani lehet, mint például az EBESZ. Várhatóan folytatódnak a célzott akciók is, és nem csak a „kapuőröknek” lehet félnivalójuk, bár utóbbiakra fokozottan figyelnek. A hírek szerint a közeljövőben sor kerülhet korrupcióban érintett magyar üzletemberek és kormánytisztviselők amerikai bankszámláinak befagyasztására, illetve üzleti érdekeltségeik átvizsgálására. Még ebben a naptári évben újabb vízummegvonásokra kerülhet sor, amely elsősorban kormány közeli üzleti köröket érinthet. Egyes európai nagykövetségek berkeiben arról hallani, hogy a kormányzati hivatalnokok után a második körben az amerikaiak szerinti korrupciós folyamatok kedvezményezettjei – köztük a 2010-2014-es ciklusban legtöbbet kaszáló Simicska Lajos és Nyerges Zsolt – kerülhetnek tiltólistára”.


Bővebb információkat a Magyar Narancs csütörtökön megjelenő címlapsztorijában ígér a Magyar Narancs Online.

 

(forrás: magyarnarancs.hu)