2014
nov.
21

Újabb NAV-botrány jöhet

korrupcio2Hivatalosan még meg sem alakult, de már most több korrupciógyanús üggyel keresték meg a Korrupcióellenes Szövetséget. A szervezetnél azt szeretnék elérni, hogy az emberek ne féljenek hozzájuk fordulni, ha ilyen ügyekről szereznek tudomást. Azt mondják: megvédenék azokat, akik ki mernek állni a nyilvánosság elé.

 

 


Korrupcióellenes Szövetséget gründol az egykori NAV-alkalmazott Horváth András. A csapat most egyeztetett együtt először arról, hogy egyesületet hoznak létre a magyarországi korrupció megfékezésére. A csapat tagja lesz Karancsi Tibor, Hadházy Ákos, Jávor István, Vágó Gábor és Vancsura István is. Ennél is többen vettek részt az alakuló ülésen, volt, aki most még nem is merte vállalni az arcát.
„Nincsenek egyedül, van hova lépni, nem az utcára kerülnek egyből, hogyha bemutatták ezeket az információkat a korrupcióról, hanem van ez a társaság, amely megvédi őket”- nyilatkozta tevékenységük lényegéről Vágó Gábor volt LMP-s politikus.


Horváth András, a NAV egykori alkalmazottja szerint már most egyre többen keresik meg és mernek beszélni korrupciós ügyekről. Mint mondja, újabb NAV-botrány is a tudomásukra jutott.

„Nyilvánvaló, hogy ezeket ki kell vizsgálni, be kell szerezni dokumentumokat, beszélgetni kell azokkal az emberekkel, hogy mi is van amögött az egész mögött. De valami beindult, az nagyon látszik”- vélekedett Horváth.


Jávor István, az ELTE docense is csatlakozott a szövetséghez. Ő azt mondja, a korrupció már rendszerszinten működik Magyarországon, mindenki benne van egyes bíróktól kezdve egészen a döntéshozókig. „Az ügyészség, nyomozók megyei szinten látják, azt gondolják, nem a hatáskörűk, nem érdekli őket, nem foglalkoznak vele. Az információ nem jut el addig a gondolkodásukban, hogy itt valami nem stimmel”- magyarázta a magyarországi helyzetet Jávor.


A formálódó testület részvevői azt szeretnék, ha 2-3 héten belül egyesületként bejegyezné őket a bíróság és remélik, hogy a hatóságok semmilyen módon nem fogják hátráltatni a megalakulásukat.


(forrás: atv.hu)