2014
nov.
18

,,Mi nem hagyjuk abba!"

kozfelhaborodas mtiKomoly országos tüntetést hozott a Közfelháborodás napja. Az egyik szervező Facebook-csoport szerint nem hagyják abba.

 

 

 

Országszerte komoly tüntetések voltak a Közfelháborodás napján. Viszont Budapesten a parlamenti képviselők jó előre kimenekítették magukat.
A szervező Facebook-csoport a következő összefoglalót írta:
„1. Köszönjük mindenkinek.
2. A tanulságokról. Az egyik felét meghagyjuk Orbánéknak, akik rövid időn belül már másodszor is meghátráltak: ezúttal a cafetéria megadóztatásában visszakoztak a tüntetés-hullám hatására. El kell azonban gondolkodnunk nekünk is. A netadó elleni tüntetés szervezői nem vettek részt a hétfő esti Kossuth téri tüntetés szervezésében. De civil szolidaritásból napok óta hírt adtunk a Közfelháborodás napjáról, ahogy korábban a NAV elleni tüntetésről is.
A cél, megmutatni az Orbán-kormányzattal szembeni elégedetlenséget, nem vitatható. A következő napokban azon gondolkodunk mi is, hogyan lehet megfelelő kifejezést adni annak a jogos felháborodásnak, amit hétfőn ez a tüntetés is megmutatott.
3. Ez ígéret is egyben: mi nem hagyjuk abba. Ezen a Facebook-oldalon és további utcai megmozdulásokon is föllépünk majd az Orbán-kormány elnyomó intézkedései ellen.”

 

(fotó: MTI)