2014
okt.
25

Az ország csalásban jobban teljesít

Írta: Szerk.

eu-flagsMagyarország újabban már az Európai Bizottsághoz tartozó – de a tevékenységét az EB-től függetlenül végző – csalás elleni hivatal (OLAF)  legnagyobb ügyfelei közé tartozik.

 

 

Jávor Benedek EP-képviselő a közelmúltban írásbeli kérdést intézett a Bizottsághoz; a napokban kézhez kapott válasz szerint dinamikusan nőtt az intézménynél a magyar ügyek száma, és immár az OLAF minden tizedik aktája Magyarországgal kapcsolatos.

 

   „Az Európai Csalás Elleni Hivatal arról tájékoztatta a Bizottságot, hogy Magyarországhoz kapcsolódóan 32 (vizsgálati és koordinációs) ügy van folyamatban. Az OLAF a 2013. január 1. és 2014. augusztus közötti időszakban 29 Magyarországgal kapcsolatos ügyet zárt le. Ezek közül az OLAF 19 ügy kapcsán adott ki pénzügyi és/vagy igazságügyi jellegű ajánlásokat. Az ezen ajánlásokra vonatkozóan az illetékes hatóságok által végzett nyomon követést az OLAF jelenleg vizsgálja a 883/2013/EU rendelet 11. cikkének (6) bekezdésével összhangban” – írta a Bizottság, a konkrét ügyek megnevezésére azonban ezúttal sem tértek ki.

 

Részletek a nol.hu-n.