2014
okt.
17

Nemzeti bulvártévé alakulgat?

mtvapet-leadNemzeti bulvárcsatornát indítana a köztelevízió. A hosszú távú cél az RTL Klub elszigetelése lenne, de az új csatorna konkurenciája lehetne a TV2-nek is.

 

 

 

A Népszava cikke szerint azért merült fel az ötlet – ami a lap információi szerint Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadótól származik –, mert sem a reklámadó, sem a programdíj beszedésének megtiltása nem hozta meg a kívánt eredményt az RTL-lel szemben. A nemzeti bulvártévé akár jövő ősszel beindulhat, az M2 helyén jöhetne létre.
A napilap értesülését a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) azzal cáfolta, hogy „minden alapot nélkülöz a híresztelés”. Az MTVA azt írta a lapnak, hogy sem a rövid, sem a hosszú távú tervek között nem szerepel az M2 megszűntetése. Ugyanakkor a cikk azt is megemlíti, hogy Habony „folyamatosan ötletel” a közszolgálati bulváradóról. Nem tett le a kormányoldal arról sem, hogy az RTL Klubot egy idő után – a cikk szerint – nyomott áron megvegye.
Ha beindul a nemzeti bulvártévé, a TV2 sem járna jó vele, és a Fidesz „magára is hagyná” előbb-utóbb a kereskedelmi csatornát. A cikkben arról is szó van, hogy az M5, vagyis a nemzeti sportcsatorna ötlete valóban napirenden van, a koncepción a nemrég elküldött közmédiás sportfőszerkesztő, Riskó Géza dolgozik.


(forrás: Hir24.hu)

 


Az RTL-csoport hivatalos panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt. A bizottság adóügyi főigazgatósága is vizsgálódik, mert miközben az RTL Klub részesedése a magyar hirdetési piacon 13,5 százalék, addig a cég fizeti a reklámadó több mint 50 százalékát, 4,5 milliárd forintot. (nol.hu)