2014
szep.
22

Mi lesz a forradalom után?

OVKormánya átalakítására készül Orbán Viktor. A hvg úgy tudja: a miniszterelnök türelmetlenül várja, hogy véget érjen a választási év és az önkormányzati voksolás, és nekifuthasson miniszterei cserélgetésének, illetve több terület további átalakításának.

 

 

 


'' „Ha az előző négy évet forradalomnak neveztük, akkor egyszerűen nincs elég erős kifejezés arra, ami most következik" – beszélt egy, a Miniszterelnökségen zajló tervezésre rálátó forrás arról, hogy milyen nagyszabású bejelentések, új folyamatok várhatóak az önkormányzati választást követő napokban.


A hírek szerint már a kormányzati apparátus is lebénult attól, hogy még a miniszterekkel, államtitkárokkal sem közlik, melyek lesznek a harmadik Orbán-kormány csapásirányai. Egy magas rangú kormányzati forrás szerint a nagy titkolózás egyik oka, hogy az önkormányzati választás előtt nem akartak belevágni nagyobb átalakításokba. De az okok közé tartozik az is, hogy vissza akarták szorítani a politika mozgásterét korlátozó lobbikat, így Simicska Lajosét a kormányzatban. Emlegetik, hogy az április 6-i választás óta folyik az ötletelés és a tervezés Lázár János és Seszták Miklós minisztériumában az átalakításokról, illetve Orbán szűkebb környezete állítólag a reformok várható politikai hatásait, a borítékolható népszerűségvesztés dolgát is végig akarja gondolni."


Részletek a hvg.hu-n.

 


Parlamenti paródia

Paródiaszerű meghallgatást tartott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hétfőn az Alkotmánybíróság leendő tagjainak: a bizottság egyetlen érdemi kérdést sem tett fel a jelölteknek. A bizottság jelenlévő fideszes tagjai egyáltalán nem voltak kíváncsiak, hogy a jelöltek mit gondolnak az alkotmányról, a hatalommegosztásról vagy úgy általában egy alkotmánybíró szerepéről. Erőt, egészséget viszont kívántak nekik. (Index)