2014
ápr.
23

Feljelentették a kamupártokat

penz1A Jobbik feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen az országgyűlési választás ajánlóíveit érintő visszaélések miatt. A bizniszpártok kampányra kapott százmilliókat állítólag a saját aktivistáikra, kifestőkönyvekre és gulyásra költötték.

 

 

 

 

Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a választás, népszavazás és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, személyes adattal visszaélés vétsége, valamint költségvetési csalás bűntette miatt tesznek feljelentést.
A jobbikos politikus egyúttal arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy zároltassa a gyanúba keveredett "bizniszpártok" számláit és foglalja le ajánlóívet, mielőtt megsemmisítenék azokat.


Sok párt jutott bőkezű állami támogatáshoz a gyanús körülmények között lezajlott aláírásgyűjtés során, de aztán többen közülük alig kaptak szavazatot - írta az Origo. A kampányra kapott százmilliókat állítólag a saját aktivistáikra, kifestőkönyvekre és gulyásra költötték.


A kepmutatas.hu kampánymonitora segítségével nyomon követhetőek a pártok kampányköltései. A folyamatosan frissülő diagramon jól látható, hogy melyik párt éppen hol tart a költésben. A kormányzat és a civil szervezetek kampányköltéseit is figyelik.


(Hírösszefoglaló)