2014
ápr.
19

Összedől a kártyavár?

kozmunkaEgyre zűrzavarosabb a helyzet a közmunkaprogram körül. Salgótarjánban a város polgármestere vallotta be, hogy nem minden közmunka, ami annak látszik. A központi kasszából pedig egyre kevesebb pénz jut erre a célra.

 

 

 

 

Úgy tűnik, a közmunkaprogramot a választás előtt csúcsra járatták – most viszont sorra zárják el az ilyen irányú csapokat a vidéki településeken. Hivatalos és konkrét válaszokat a munkaügyi központok nem adnak, vagy ha mégis, akkor a jövőre vonatkozó információk teli vannak bizonytalanságokkal. Minderről a nol.hu számolt be. Ugyanakkor a Belügyminisztérium tagadja, hogy kevesebb lenne májustól a közmunkás. A lap összegzett: a mostani nagyjából harmada annak a létszámnak, amely a választások előtt közmunkaprogramokban vett részt.


Hogy mennyire átverés ez az egész közmunka, egy jó példa illusztrálja.


Elégedett közmunkásokat talált Salgótarjánban egy német televíziós stáb, amely a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről forgatott riportfilmet. Csakhogy kiderült, hogy azok az emberek nem valódi közmunkások – maga a város fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda szólta el magát, miközben a tévések forgattak. Részletek az Indexen.


Korábban pedig az ombudsman szedte ízekre a közmunkaprogramot.