2014
feb.
09

Megint bukott az MTVA

mtvapet-leadAz Átlátszó.hu megint pert nyert az MTVA ellen, elsőfokon nyilvános a székházhitel-szerződés. A köztévének eszerint ki kellene adnia a papírokat. Jöhet a másodfok?

 

 

 

,,Még most is alig hisszük el, hogy az MTVA hogyan maxolta ki jogi eszköz- és érvkészletét annak érdekében, hogy ki ne derüljön, milyen feltételekkel vett fel 43,4 milliárd forint hitelt. Abszurd érvek, perelhúzó taktika és jogcsavarás: az MTVA ezúttal is alulmaradt adateltitkoló hadjáratában. Az első fokú bíróság keddi ítélete alapján ki kell adnia a Kunigunda utcai székházra felvett hitelszerződésének teljes szövegét. (...)


Az MTVA-nak most van egy kis gondolkodási ideje, ezalatt eldöntheti, hogy végre elküldi a székházhitel-szerződést, vagy másodfokra viszi az ügyet. Mielőtt a második mellett döntene, jó, ha észben tart két dolgot. Egyrészt már így is elképesztő mennyiségű közpénzt szórt el arra, hogy eltitkoljon olyan adatokat, amiknek nyilvánosnak kellene lenniük. Másrészt az Átlátszóval szemben még egyszer sem tudta bíróságon megvédeni a közérdekű adatkérés megtagadását."


A teljes cikk itt olvasható.