2013
júl.
13

A békement Brüsszelbe megy?

EU hungaryHa az unió fölállítja a szankciós joggal felruházott koppenhágai bizottságot, akkor a Civil Összefogás Fórum az Európai Bírósághoz fordul, és kész újabb békemenetet szervezni hazánk védelmében - közölte a Magyar Nemzet.

 


Szükség esetén az Európai Bírósághoz fordul a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Tavares-jelentés kapcsán, amennyiben „realizálódnak” a koppenhágai bizottsággal kapcsolatos aggodalmaik és az Európai Parlament (EP) nem tesz kísérletet „az objektivitás helyreállítására”. A civilek pénteken nyílt levélben fordultak Martin Schulzhoz, az EP elnökéhez, amelyben kiemelik: a strasbourgi törvényhozás a Tavares-jelentés elfogadásával „nagyon veszélyes útra tévedt”, és olyan alapvető elveket sértett meg, mint a nemzeti szuverenitás és önrendelkezés, ráadásul megkérdőjelezte a magyar Országgyűlés döntési kompeten-ciáját és legitimitását.


A CÖF szerint „még súlyosabb jövőképet vetít előre” a koppenhágai bizottság létrehozásának támogatása, amely lehetővé teheti a – számukra elfogadhatatlan – visszamenőleges szankcionálást. Ezért a civilek arra kérik Schulzot, „állítsa helyre az EP tekintélyét a magyar emberek előtt, és szüntesse meg azt a kettős mércét, amely kézzelfogható módon jelen van az EP Tavares-jelentéssel kapcsolatos döntésében”. Továbbá arra is felszólítják, ne támogassa a koppenhágai bizottság felállítását, „amely elsősorban egy kontroll és gátlás nélküli zöldpárti képviselő személyes ambícióinak tárgya és célja”. (...)


Csizmadia László, a CÖF alapítója a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: amennyiben felállítják a koppenhágai bizottságot, és folytatódnak a hazánk elleni támadások, elképzelhető, hogy ősszel újabb békemenetet szerveznek. (Azt nem mondta el Csizmadia, hogy Budapesten vonulnának fel vagy Brüsszelben - 10kerkult/szerk.)


A teljes cikk itt olvasható.


(forrás: Magyar Nemzet)