2017
máj.
08

Feltöltőkártyás mobiltelefont használóknak

Írta: szerk

sim cardKét hónapjuk van a feltöltőkártyás mobiltelefont használóknak, hogy egyeztessék szoláltatójukkal adataikat. Az egyeztetést elmulasztók esetében július 1-jével kötelesek megszüntetni a szolgáltatók a SIM-kártyához tartozó előfizetést – hívja fel mai cikkében a figyelmet a Világgazdaság.

 

 

A távközlési cégek üzleteiben még nem alakult ki sorban állás a feltöltőkártyás ügyfelek adatainak egyeztetése miatt. A cégek szerint június végén jelentkeznek majd sokan adategyeztetésre – írja a Világgazdaság hétfői számában.

   Az egyeztetésre azért van szükség, mert január 1-jén módosult az előrefizetős SIM-kártyás mobiltelefon-előfizetésekre vonatkozó szabály. A szolgáltatók kötelesek ellenőrizni az új előfizetők személyazonosságát, valamint a már meglévő felöltőkártyás ügyfelek adatait is egyeztetniük kell. Ez több tízezer embert és több millió kártyát érinthet.

   Az egyeztetést elmulasztók esetében a szolgáltatók július 1-jével kötelesek megszüntetni a SIM-kártyához tartozó előfizetést.

   A Világgazdaság körképe szerint a Vodafone-nál egyelőre személyesen és telefonon, de ígéretük szerint hamarosan online is lehet adatot egyeztetni, a Telenornál egyelőre csak személyesen van erre mód, bár dolgoznak azon, hogy ez telefonon és online is lehetséges legyen, a Magyar Telekomnál pedig online és telefonos egyeztetésre is van lehetőség.

 

(vilaggazdasag.hu)-fotó: nepszava.hu