• Nemzetiségek táncai a víziszínpadon

  Nemzetiségek táncai a víziszínpadon

  A VII. Balkán estet rendezték meg a Mély-tó szegletében felállított víziszínpadon június 1-jén. A három nemzetiséget – görög, szerb, bolgár – átfogó programot ezúttal a Kőbányai Görög Önkormányzat jegyezte. A köszöntőket D. Kovács Róbert Antal polgármester és Kollátosz Jorgosz, a görög önkormányzat elnöke mondták. Bővebben...
 • 1
Napi kiemelt
2012
jún.
17

Égi vándor - musical az Omega dalaival

Írta: szerk-ogy

szln2012 leadAz OMEGA legnagyobb slágereit felhasználó új magyar musical elsősorban az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis című nagylemezek lírai rock-scifi történetére alapoz. A legendás Mátrix című film dramaturgiájára emlékeztet e mű.

 

 

   Egy fiatalember arra ébred egy reggelen, hogy ő nem e világi lény, visszavágyik és visszatér a csillagok közé, egy ismeretlen, titkokat rejtő, az idő és a tér relativitásában létező világba. Miközben feltárulnak előtte az új dimenzió titkai, rádöbben, hogy e más szerkezetű világ ugyanazokat a típusokat, ugyanazokat a problémákat hozza felszínre, mint a jól ismert földi lét. szln-egi2S miközben rejtélyes figurákkal, különleges, csábító nőalakokkal, ismeretlen dimenziókba nyíló ajtókkal találkozik, letekint a Földre, ahol egy öreg zongorán időtlenül ég a Petróleum lámpa, szól a Fegyverkovács dala, a legrégebbi OMEGA slágerekkel üzen és hívogat a Föld. Ez az izgalmas, csillagközi utazás inkább rockopera, néhol táncjáték, mely az OMEGA-dalok bravúros zenei betéteire épül. Ez a stílus, ez a világkép, ez a dramaturgia - mely Krámer György koreográfiáival, Vándorfi László írói-szerkesztői és rendezői munkájával kerül színpadra - igazi újdonság a magyar és a nemzetközi musical irodalomban. A produkció főszerepeit Zayzon Csaba, Kékesi Gábor, Stefancsik Annamária, Bánfi Kata és Nagy Barbara játsszák, de színre lép a Pannon Várszínház egész társulata. Minden korosztály megtalálja benne a maga értékeit, zenei színházi és táncstílusát.

 

   Égi vándor: Kékesi Gábor; Látogató: Zayzon Csaba; Lány (Gyöngyhajú lány, Nyári éjek asszonya, Lena): Stefancsik Annamária; Holló Kovács: Ágnes Magdolna; Fehér Holló: Telegdi Kamilla; Király, I. Arcnélküli ember, Apa: Koscsisák András; Bolond, II. Arcnélküli ember: Egyed Brigitta; III. Arcnélküli ember, Testvér: Molnár Ervin; Anya: Kiss Barbara; A gyermek Égi vándor: Horváth Bence; Égi lányok: Kovács Ágnes Magdolna, Soós Melinda, Kiss Barbara, Huszti Réka, Csontos Boglárka, Molnár Rita, Vincze Kitti; Gengszterek: Varga András Zoltán, Farkas-Csányi Attila, Szelle Dávid, Lenchés Márton; Rosszlányok: Soós Melinda, Kiss Barbara, Huszti Réka, Csontos Boglárka, Molnár Rita, Vincze Kitti; Arcnélküli emberek, Gyerekek: Hercsik Rebeka, Gfellner Fanni, Staub Viktória, Percze Csenge, Percze Luca.

   Közreműködik az LGT Emlékzenekar, színpadra alkalmazta és rendezte: Vándorfi László

 

   szln-egi3„Benkő László mesélte előzőleg, hogy a dal születésekor (Léna – a szerk.) beleolvasott plusztartalom, vagyis, hogy Lénát az ávó vagy a hatalom tüntette el, eszükbe sem jutott, de ez most a Pannon Várszínház színpadán igenis megtörténik” (…) A Fegyverkovács dala, s a többi mind, amin felnőtt egy generáció, az utána következő nagy tisztelettel tekintett rá, a mainak pedig talán megint újat, de végül mégiscsak ugyanazt mondja: legyél több, mint puszta test, amit táplálni, öltöztetni kell, légy légies, emelkedj el a földtől, és nézz távolabb mint a lábujjad hegye. – írta a premierről a Veszprémi napló online kiadása.

 

   A Pannon Várszínház nemcsak erről a produkcióról ismert. Repertoárján olyan „slágerdarabok” is találhatók, mint a Valahol Európában, a Dzsungel könyve, A padlás vagy a Monte Cristo grófja.

   szln-rossa laszlo 

 

   A 2011/2012-es színházi szezonban már 11. évadát teljesíti a társulat. „Magyar és világirodalmi klasszikusok, egy-egy műfaj kiemelkedő alkotása, ősbemutatók jelzik, hogy a szórakoztatás, az öröm pillanatait értékek mentén kívánjuk megteremteni” – írja honlapjukon Vándorfi László igazgató-rendező.

 

  

   A zenei vezető Rossa László zeneszerző (képünk) személyében kőbányai kapcsolata is van a produkciónak. Jóllehet, Rossa nevét elsősorban a Kossuth-díjas koreográfus, néptánc-tudós Novák Ferenc, alias Tata nevével kapcsolják össze, sem a komolyzenei sem a rock-és musical műfaj nem idegen Rossa tanár úrtól.

10ker lapfej

Kőbánya

Budapest látványa a Dunáról

Budapest látványa a Dunáról

2024.06.10. | Oszvald György

Nem az első alkalom, hogy a Stroke betegszervezet tagjai élményekben gazdag hajókiránduláson vesznek részt. Nemrég, május 28-án, újra a fedélzetre szálltak a betegek, s egy rövid városnézésre indult a 20 fő a kényelmes hajóval. Néhányan talán ugyanezzel a hajóval utaztak...

Művelődés

Nemzetiségek táncai a víziszínpadon

Nemzetiségek táncai a víziszínpadon

2024.06.21. | Oszvald György

A VII. Balkán estet rendezték meg a Mély-tó szegletében felállított víziszínpadon június 1-jén. A három nemzetiséget – görög, szerb, bolgár – átfogó programot ezúttal a Kőbányai Görög Önkormányzat jegyezte. A...

Budapest

Kik most a legnépszerűbb Aviva oktatók Budapesten?

Kik most a legnépszerűbb Aviva oktatók Budapesten?

2024.04.15. | szerk

Az Aviva torna visszaadja a nőknek a testi és lelki egyensúlyát. Szakképzett Aviva oktatók közel 30 éve segítik a hölgyeket hazánkban, hogy nőiességükben ki tudjanak bontakozni. Kik a legjobbak Budapesten?...

Magyarország

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

2024.03.14. | Oszvald György

A modern háztartások és a kereskedelmi konyhák elengedhetetlen eszközei közé tartoznak a konyhai mosogatógépek. Rengeteg időt, energiát és vizet takarítanak meg, miközben hatékonyan tisztítják és fertőtlenítik az edényeket és evőeszközöket....

Suli

Óriási kerületi siker a zeneiskolában

Óriási kerületi siker a zeneiskolában

2024.06.18. | szerk

Rendkívül eredményes évet zárt a Kroó György Zeneiskola Képzőművészeti tanszaka. Az iskola büszkén számol be arról, hogy tanulói nemcsak helyi, de országos szinten is elismerésben részesültek.

Sport

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

2024.05.22. | szerk

Itt az ideje a sportágválasztásnak! Több mint 100 sportágat és tucatnál több hangszert is kipróbálhatnak a látogatók, május 24-25-én, pénteken és szombaton 9-17 óra között a Merkapt Sportközpontban, ahol olimpiai,...

Vélemény

 • Amikor az igazság szembe jön

     Nagy ritkán, de előfordul, hogy olyan információval találkozom, ami nagyon ritkán jut el még a legvehemensebb hírvadászokhoz is. Hát, most ez megtörtén, s bár nem tartoma magam hírfalónak, azért igyekszem figyelemmel kísérni a politikai "csemegéket".    A napokban is ez történt, így leletem rá az ellenszel.hu oldalon közölt videóra. A cím veretes és sokatmondó. A véleményalkotást az olvasókra bízom - pro és kontra.    A január első hetében megjelent hír  IDE  kattintva tekinthető meg, tartalmazva az Orbán Viktor az Európai Parlament nyilvánossága előtt kiosztó felszólalást.

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100