• Képek, versek és a zene összefonódása a Költészet napján

    Képek, versek és a zene összefonódása a Költészet napján

    A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete április 10-én a Költészet napja tiszteletére egy különleges kiállítást rendezett, melynek az Összművészeti Trialógus – beszélgetés képzőművészetről, irodalomról, zenéről címet adta. A képzőművészek képei, grafikái, fotói, textil alkotásai, kisplasztikái, az írott és elmondott versek egy nagyon sokszínű kiállítást eredményeztek. Bővebben...
  • 1
Napi kiemelt
2012
okt.
01

Kutyaparadicsom az Ihász utcában

Írta: Oszvald György

kutya-ihasz 023leadÚjabb, korszerű és hatalmas kutyafuttatót adott át a Kőkert Kft. az Ihász utcában szeptember 29-én, nem messze a Harmat utcai kereszteződéstől. Az átadáson számos kutyatartó megjelent a kedvencekkel együtt.

 

 

   Jóllehet, első ránézésre minden rendben van az új futtatóval, a létesítményt használók több javaslattal is várták Hancz Sándor ügyvezető igazgatót és Garamszegi László műszaki vezetőt (jobb oldlai képünkön jobbra).

 

   kutya-ihasz 170Hancz mindenekelőtt azzal köszöntötte a megjelenteket, hogy „reméljük, hogy az a folyamat, ami elindult Kőbányán a Kutyafuttatók kialakításával, meghozza a várt eredményeket!” Majd elmondta, kicsit később valósult meg a létesítmény, mint eredetileg tervezték, de ennek valójában örömteli oka van. „Nemrég a Füzér utca – Endre utca sarkán alakítottunk ki egy szintén nagy területű kutyafuttatót, éltünk a területet illetően egy nagyon kedvező lehetőéggel, ugyanakkor a korábbi, nem megfelelő futtatót a Vásárló utcában, a játszótér mellett elbontottuk. Ezek végrehajtása okozta az itteni csúszást.”

 

   A javaslatok egyike az volt, hogy a hatalmas terület két végében lévő kisebb méretű és elkülönített futtató ellenére is osszák meg a nagyot, durván a felénél. E kérés indoklására több okot is felsoroltak a kutyások, köztük azt, hogy a kutya nem fut olyan messzire, még ha labdát is dobnak neki, illetve, ha „nézeteltérésük” támad egymással, messziről nehezebb irányítani őket. De azt is elmondták, hogy más és más időpontban jönnek ide a gazdik és egy vagy két kutya miatt nem kell ekkora terület. Még kétfelé osztva is hatalmas, s valójában ebben a létesítményben így négy kutyafuttató lenne.

 

   kutya-ihasz 042Komfort kérdése volt, de valami ülőalkalmatosságot is kértek, mondván, nem két-három percet töltenek itt a kedvencekkel és nem is mindenki a fiatal korosztályból való. Egyik idősebb hölgy úgy vélekedett, hogy „kutya közelben kell lenni, akármilyen jóindulatú a kutya, még akkor is.”

   Hancz Sándor válaszában elmondta, a sok egyeztetés ellenére is mindig van új ötlet, s a lehetőségeiken belül igyekeznek minden célszerű javaslatot megvalósítani. A kettéosztás nem lehetetlen, ez az ötlet a Füzér utcában is felmerült, hasonló indoklással.

 

   Többen arról érdeklődtek, lehet-e közvilágítást biztosítani a futtatóhoz. Erre Hancz azt válaszolta, az önkormányzat képviselő testületének álláspontja, hogy amíg a játszóterek kivilágítására nem tudnak pénzügyi fedezetet biztosítani, addig a futtatóknál ezt a kérést nem tudják figyelembe venni.

 

   kutya-ihasz 066Ugyanakkor Hancz arra volt kíváncsi, hogyan fogadnák a kutyatartók, ha néhány egyszerűbb, az alapkiképzésben megtalálható eszközt, játékot telepítenének ide? A válasz egyöntetű és pozitív volt, s szinte azonnal jöttek az ötletek is. Csak a példa kedvéért: labirintus vagy a szomszédos játszótér lepusztult ping-pong asztalából kialakítható bebújó. Hogy mikorra sikerül ezeket megvalósítani, azt e pillanatban még nem lehet tudni, de az ígéret és a szándék megvan.

 

   Arra a felvetésre, hogy egyesek a nagytestű kutyájukat – kényelmi szempontok miatt – a kis futtatókba viszik, s ezt a közben érkező kiskutyusok így már nem tudják használni, nemigen volt mit mondani. Sőt, a tüzelő kutyák dolgában sem tud mit tenni a Kőkert Kft, főleg akkor, ha egy ilyen korszerű futtatóban elegendő osztott hely van számukra.

   Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgettek a Füzér utcából már ismerős használati szabályozás, egyfajta „kutyafuttató házirend” kapcsán.

 

kutya-ihasz 000

Garamszegi László a kutyaajándékkal

 

Az átadás végén igazi meglepetés volt a Kőkert Kft. részéről, hogy a kutyusoknak kedveskedtek egy kis finomsággal. Volt kutya, amely Garamszegi kezéből evett, volt, amelyiknek nem is kellett (vagy nem ízlett neki vagy jól volt lakva – ne feledjük, reggel kilenc óra volt) a kutyacsemege. Kárba nem veszett egy gramm sem, arról a gazdik gondoskodtak.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

10ker lapfej

Kőbánya

Így keress megbízható generálkivitelezőt!

Így keress megbízható generálkivitelezőt!

2024.04.15. | szerk

Legyen szó lakásfelújításról vagy építkezésről, a megfelelő generálkivitelező választása talán a legfontosabb kérdés, hiszen ezen múlik, hogy az elkövetkező években, évtizedekben hogyan fogjuk érezni magunkat az otthonunkban.

Művelődés

Képek, versek és a zene összefonódása a Költészet napján

Képek, versek és a zene összefonódása a Költészet napján

2024.04.12. | Oszvald György

A Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesülete április 10-én a Költészet napja tiszteletére egy különleges kiállítást rendezett, melynek az Összművészeti Trialógus – beszélgetés képzőművészetről, irodalomról, zenéről címet adta. A képzőművészek képei,...

Budapest

Kik most a legnépszerűbb Aviva oktatók Budapesten?

Kik most a legnépszerűbb Aviva oktatók Budapesten?

2024.04.15. | szerk

Az Aviva torna visszaadja a nőknek a testi és lelki egyensúlyát. Szakképzett Aviva oktatók közel 30 éve segítik a hölgyeket hazánkban, hogy nőiességükben ki tudjanak bontakozni. Kik a legjobbak Budapesten?...

Magyarország

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

2024.03.14. | Oszvald György

A modern háztartások és a kereskedelmi konyhák elengedhetetlen eszközei közé tartoznak a konyhai mosogatógépek. Rengeteg időt, energiát és vizet takarítanak meg, miközben hatékonyan tisztítják és fertőtlenítik az edényeket és evőeszközöket....

Suli

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

2024.03.24. | Oszvald György

Igen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más...

Sport

Kőbányai ground golf sikerek Spanyolországban

Kőbányai ground golf sikerek Spanyolországban

2024.04.02. | Oszvald György

Elektronikus levelet kapott minap a 10kerkult.hu portál. Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke küldött nagyszerű híreket. „Örömmel tájékoztatom önöket a Spanyolország, Segovia városában elért magyar sikerekről az Open Európa Ground...

Vélemény

  • Amikor az igazság szembe jön

       Nagy ritkán, de előfordul, hogy olyan információval találkozom, ami nagyon ritkán jut el még a legvehemensebb hírvadászokhoz is. Hát, most ez megtörtén, s bár nem tartoma magam hírfalónak, azért igyekszem figyelemmel kísérni a politikai "csemegéket".    A napokban is ez történt, így leletem rá az ellenszel.hu oldalon közölt videóra. A cím veretes és sokatmondó. A véleményalkotást az olvasókra bízom - pro és kontra.    A január első hetében megjelent hír  IDE  kattintva tekinthető meg, tartalmazva az Orbán Viktor az Európai Parlament nyilvánossága előtt kiosztó felszólalást.

    Bővebben...

  • A hét műtárgya
  • A hét képe
  • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100