• Nem csak lubickolás volt

  Nem csak lubickolás volt

  Tizenhat kerületi óvoda részvételével rendezte meg a Kocsis Sándor Sportközpont a XX. Kőbányai Óvodás Sportnapok sorozat harmadik, úszó fordulóját az Újhegyi Uszodában március 24-én. Bővebben...
 • Nem a jelesért muzsikáltak

  Nem a jelesért muzsikáltak

  Mintegy százötven növendék állt pódiumra kilenc hangszercsoportban a Kroó György Zeneiskola dísztermében március 7-8-án megrendezett tanulmányi versenyen. A kétnapos versenyt Gálaműsor zárta március 10-én Bővebben...
 • 1
 • 2
Napi kiemelt
2012
nov.
30

A lappföldi Mikulás Budapesten

Írta: Szerk.

mikulas finn mtiJoulupukki, a finn Mikulás gyerekeknek ajándékokat ad, miután Lappföldről megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 2012. november 30-án.

 


(MTI Fotó: Kovács Tamás)

hoptop tamogato2

el banner

Kőbánya

Kórházi együttműködési megállapodás

Kórházi együttműködési megállapodás

2017.03.24. | szerk

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a gyömrői rendelőintézetben jelenleg is folyó járóbeteg szakellátás színvonalának megtartása és fejlesztése érdekében március 22-én.

Művelődés

Magyar film újabb sikere

Magyar film újabb sikere

2017.03.26. | szerk

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása kapta a legjobb játékfilm díját, Tarr Bélát pedig életműdíjjal tüntették ki a Bécsben megrendezett Let's CEE Filmfesztiválon – közölte vasárnap a Magyar Nemzeti Filmalap.

Budapest

Energia szennyvízből

Energia szennyvízből

2017.03.23. | szerk

Világszerte egyre nagyobb problémát jelent az emberiség által termelt hulladék és annak kezelése. Ugyanakkor világunkat a növekvő energiafelhasználás egyaránt jellemzi, évről-évre egyre több energiát használunk tevékenységeink végzéséhez vagy épp kényelmünk...

Magyarország

A klímaváltozás és a hungarikumok

A klímaváltozás és a hungarikumok

2017.03.22. | Oszvald György

Két érdekes és fontos témában nyilatkozott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter két állami médiumban ma reggel. Témái a klímaváltozás hatásai a növényzetre és a hungarikumok voltak.

Suli

Egyre nagyobb a kereslet a magyar grafikusok iránt

Egyre nagyobb a kereslet a magyar grafikusok iránt

2017.03.23. | szerk

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a 21. század pályaválasztóinak döntő többsége a lehető legjobban fizető szakmák elsajátításában gondolkodik, amelyek nemcsak hosszútávon garantálják az anyagi jólétet, de munkájukban kiteljesedve...

Sport

Nem csak lubickolás volt

Nem csak lubickolás volt

2017.03.27. | Oszvald György

Tizenhat kerületi óvoda részvételével rendezte meg a Kocsis Sándor Sportközpont a XX. Kőbányai Óvodás Sportnapok sorozat harmadik, úszó fordulóját az Újhegyi Uszodában március 24-én.

Szerintem

 • Most akkor készen van vagy mégsem?

  Senki ne higgye, hogy kötözködni akarok, vagy, hogy a sértettség beszél belőlem, mert nem szólt senki az új ügyfélkozpont átadásának időpontjáról. Szó sincs róla, túl vagyok rajta. Az írásban közölt fotót február 14-én készítettem 16.41 perckor, egy 217-es buszból. A busz éppen kifordult az Állomás utcából és a kereszteződésben a forgalom-irányító lámpa zöld jelzésére várt. Az utolsó pillanatban exponáltam, mert éppen a busz mögé kanyarodott egy másik, s takarta a látványt.

  Bővebben...

 • A hét műtárgya
 • A hét képe
 • A hét írása

Királyilakosztályba… Király, Királyné és Őrök 

 vigado tita 004

 

E. Szabó Margit alkotása  

 

 fotó: Oszvald György

 Hadd simogassam meg!

 RG egvaros Csorna 028

A fotó a Richter Egészségváros csornai eseményén készült 

 fotó: Oszvald György 

 

Papp Ádám: Kötelék

 

 

Megannyiszor két kezed,

vele ezerszer az életed,

mi folytonos újdonság nekem,

s te mindet rám hagyod,

hogy simítva öleljen át,

mint illatos paplanod.

10ker-AD-700x100