AD-blacklist1

2016
feb.
01

Vagyonnyilatkozatok – az a fránya határidő!

Írta: szerk-OGY

vagyon leadValamennyi országgyűlési képviselő és nemzetiségi szószóló leadta a január 31-i határidőre saját és vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyerekeinek vagyonnyilatkozatát – közölte Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke vasárnap délután az MTI-vel. Szerkesztőségünk a kőbányai képviselőknél felemás teljesítést tapasztalt.

 

 

A tájékoztatás szerint a 199 országgyűlési képviselő és a 13 nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata február 1-jétől nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján, a www.parlament.hu oldalon az illető neve alatt. Részletes elemzés minderről az Origón.


    A vonatkozó törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek határidőben eleget tettek más tisztségviselők is, így az Állami Számvevőszék elnöke, alelnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának elnöke, alelnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei, a Monetáris Tanács tagjai és a jegybank felügyelőbizottságának elnöke és tagjai, valamint a Médiatanács elnöke és tagjai.


    A tisztségviselők vagyonnyilatkozata is nyilvános, és szintén hétfőtől érhető el a parlamenti honlapon.

 

***

A kőbányai képviselők felemás módon tettek eleget vagyonnyilatkozataik nyilvánossá tételi kötelezettségének.

 

2016. január 31-én 20.00 órától már elérhető volt:

Kovács Róbert polgármester (január 28.), Gazdag Ferenc (január 27.), Marksteinné Molnár Julianna (január 15.), dr. Mátrai Gábor (január 18.) és Tubák István (január 27.) 2015-re vonatkozó vagyonnyilatkozata.

 

Radványi Gábor, dr. Fejér Tibor, Varga István, Weeber Tibor, Mácsik András, Agócs Zsolt, Somlyódy Csaba, Bányai Tibor Péter vagyonnyilatkozatán a dátum hiányzik az utolsó oldalon, így csak feltételezhető, hogy azok 2015-re vonatkoznak. Igaz, mindnyájuknál szerepel egy 2016. januári dátum a vagyonnyilatkozat linkje alatt, mely a közzététel (feltöltés) dátuma lehet.

 

Dr. Pap Sándor esetében ellentmondásban áll a feltételezett közzétételi dátum (2016. január 18.) és a nyilatkozaton dátumbélyegzővel szereplő időpont (2015. január 13.).

 

A jelzett időpontig nem tett még eleget bevallási kötelezettségének: Gál Judit, Tóth Balázs, Patay-Papp Judit Vivien. Náluk még a 2014-re vonatkozó bevallások szerepelnek.

   Megjegyezzük, február elsején, ha feltöltik az önkormányzat honlapjára a vagyonnyilatkozatokat, elvileg elfogadható, a gyakorlatban viszont azoknak február 1-jén 00.00-kor már nyilvánosnak kellene lenniük


MTI; 10kerkult.hu