AD-blacklist1

2011
okt.
12

A szavazók nagy része elégedetlen

kobanyakepÉrdekes végeredményt hozott honlapunk szokásos heti voksolása. Kőbánya egy évét mérlegre téve a többség elégedetlen volt, főleg azért, mert még mindig akadnak homályos ügyek.


Immár szokásos heti szavazásunk során – annak apropóján, hogy közel egy esztendeje lépett hivatalba az új polgármester és az új képviselő-testület – arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink miként látják Kőbánya eltelt egy évét. Csak emlékeztetőül néhány fontosabb döntés, történés – a teljesség igénye nélkül: karcsúsítás jegyében a korábbi önkormányzati tulajdonú cégeket megszűntettek, feladataikat a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vette át; átszervezték a polgármesteri hivatal szervezeti struktúráját, több munkatárs távozott; Kőrősi Kulturális Központ lett a Patakyból; az előző télen végre volt nyitott kerületi jégpálya; a köztemető előtti körforgalom építése elkezdődött; Kőbánya zöldterületeit is ellenőrzi a mezei őrszolgálat; bővül a térfigyelő kamera-rendszer; átadták az első nagycsaládos kártyákat; két új piac is létesült (Halom utca, Liget tér), kipattant a Salgótarjáni utcai parkoló ügye; játszóterek újultak meg; szigorodtak a közterületi rendeletek. A szavazók 44 százaléka úgy gondolta, hogy a kerületi vezetés jól végzi a dolgát, hiszen az „elégedett vagyok, támogatom ezt az irányt” választ jelölték be.


Mindenképpen figyelemre méltó, hogy a voksolók 56 százaléka azon a véleményen volt, hogy „továbbra is akadnak homályos ügyek”. Kétségtelen, akadnak olyan témák, amiben hiányosak az információk, és azt az érzetet kelthetik, hogy valami nem stimmel. Volt ügy, amivel lapunk is foglalkozott, volt, aminek kapcsán korábban más helyi orgánum fórumrovataiban vívtak szócsatát az ellenérdekeltek, van örökzöld, évek óta érthetetlenül megoldatlannak látszó eset is, van, amiben kínosan nagy a csönd. És persze lapunkhoz is eljut számtalan – olykor hihetőnek is tűnő – pletyka. Nevesíteni, konkretizálni egyik ügyet sem szeretnénk, hiszen bizonyíték nincs a kezünkben, vagdalkozni meg nem volna jogszerű és szerencsés…