AD-blacklist1

2011
szep.
27

Ha a polgármesterek összejönnek

 

BpA Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) - amelyben Kőbányát Kovács Róbert polgármester képviseli - támogat minden szakmailag megalapozott budapesti fejlesztést, és meghívta következő közgyűlésére Tarlós István főpolgármestert. A főpolgármester elfogadja a meghívást.

 

Előzőleg a főpolgármester nyílt levélben kérte az önkormányzati érdekképviselet együttműködését a budapesti fejlesztések ügyében. A BÖSZ elnöksége ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "örömmel fogadtuk, hogy a korábbiakhoz képest gyökeresen megváltozott a véleménye a fővárosi kerületek összefogásával megalapított Budapesti Önkormányzatok Szövetsége jelentőségéről, súlyáról". Hozzátették, biztató fordulatnak" érzik, hogy Tarlós István immár fontosnak tartja korábbi együttműködési javaslatukat. A szervezet elnökségének közleménye szerint támogatnak minden szakmailag megalapozott budapesti fejlesztést. Azt írták: "közös célunk, hogy Budapest sikeres, jól működő város legyen, amelyhez szükséges az elérhető uniós források hatékony bevonása".
A BÖSZ elnöksége meghívta a főpolgármestert az érdekképviselet következő közgyűlésére, ahol arra kérik Tarlós Istvánt, tájékoztassa a kerületi polgármestereket Budapest városvezetésének fejlesztési terveiről. A főpolgármester elfogadja a meghívást - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Jelezte: a városvezető azt kezdeményezi, hogy a találkozót a Főpolgármesteri Hivatal nagy tanácstermében tartsák; több kérdés megvitatatását is javasolja majd.
(MTI)