AD-blacklist1

2021
aug.
24

Előválasztás - gyűlnek az alírások

Írta: Oszvald György

IMG 20210824 170019 leadKőbányán, a Kőrösi Csoma sétányon, egymástól néhámy méterre állította fel standját a Momentum és a Párbeszéd-MSZP összefogás augusztus 24-én délután. Az előbbieknél – legnagyobb sajnálatunkra – nem találkozhattunk Paróczai Anikóval, mert a kispesti helyszínen gyűjtötte az ajánlásokat.

 

 

 

A Momentum pultjánál ránézésre kevesebben voltak, mint Burány Sándornál, ám a kép csalóka volt. IMG 20210824 161211Itt ugyanis meglehetősen sokan voltak a támogatók, de ennek oka csak kicsit később derült ki.

   Azt lehetett tudni, hogy az ajánlások aláírása után – ti.: Burány Sándornak és Karácsony Geregelynek – a stand körül maradtak, mert a szervezők megsúgták, hogy fél hat körül várható Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt érkezése.

 

   S valóban, a jelzett időben minden csinnadratta nélkül meg is érkezett a főpolgármester. Kezet rázott a támogatóival, köztük Somlyódy Csaba alpolgáresterrel, majd néhány ismerősét köszöntötte, sőt, többekkel vállalt szelfit is. A protokollmentes légkörben készségesen adott egy rövid inerjút a 10kerkult.hu számára.

 

 

   A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közössége úgy döntött, hogy közösen indulnak a 2022-es országgyűlési választáson, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet és egyéni képviselőjelölteket előválasztáson választják meg. A 2021. évi előválasztás első fordulójára 2021. szeptember 18-26. között, második fordulójára október 4-10. között kerül sor.

   IMG 20210824 173533

 

   Kőbánya és Kispest egy része a 9. számú egyéni választókerülethez tartozik, ahol a Momeentum országgyűlési képviselőjelöltje Paróczai Anikó, a Párbeszéd Burány Sándort indítja, míg a DK Arató Gergelynek szavazott bizalmat.

 

   Miniszterelnök-jelöltek: dr. Dobrev Klára, Ecsenyi Áron, Fekete.Győr András, Jakab Péter,  Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, dr. Pálinkás József.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY