AD-blacklist1

2020
szep.
25

Elhunyt Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője

Írta: szerk-OGY

Testuleti jan 026Tragikus hirtelenséggel, 43 évesen, szeptember 24-én elhunyt Tóth Balázs, a Kőbányai Képviselő-testület LMP-s képviselője. Szerkesztőségünk a szomorú hírt 24-én az éjszakai órákban vette észre, Weeber Tibor alpolgármester köszönt el képviselő társától a facebook oldalán egy nekrológgal.

 

 

„Kedves Balázs!

   Ma reggeltől nélküled forog tovább a világ egyre érthetetlenebb kereke. Minden halál megrendítő és egyedi, mégis a legfájóbb, ha valakit ereje teljében ragad el. Hát még, ha szerető feleség és három gyermek mellől veszi el a támaszt, a biztos hátteret. Kíméletlenül szembesít minket az esendőségünkkel, egyben fájdalmasan világít rá, hogy egyszeri, egyedi és megismételhetetlen teremtmények vagyunk.

 

   Testuleti jan 027Balázs! Mintha csak tegnap lett volna, amikor jó évtizede beléptél a helyi közéletbe. Fiatalon, lelkes odaadással, néha kissé naiv elkötelezettséggel. Őszintén elhitted, hogy lehet más a politika. Aztán persze bekerülve te is megkaptad a közéleti pofonokat, ami nélkül, valami miatt mégsem megy. Ezeket is el tudtad fogadni, fel tudtad dolgozni. Mégis Kőbányát a többi kerülethez képest, a béke szigetének mondtad és szerencsésnek tartottad magad, hogy itt indulhattál. Szerethető egyéniséged, szerénységed miatt sikerült megőrizned emberi arcodat. Ellen tudtál állni a csábításoknak, mindig kőbányai, helyi politikus maradtál. Olykor talán bizonytalannak tűntél, tétovának láttunk, de a tisztességedet sosem vontuk kétségbe. Sok mindenben nem értettünk egyet, de talán még több dologban hasonlóan gondolkodtunk. Azok közé tartoztál, akivel lehetett és érdemes volt szellemi vitát folytatni, mert óvatos és kissé távolságtartó voltál, de nem kötöttek gúzsba az előítéletek. És ha nem tudtuk egymást meggyőzni, akkor sem zavarta meg a köztünk levő jó munkakapcsolatot, mert felül tudtál emelkedni a lövészárkok valóságán. Tudtál valamit, amit egyre kevesebben, tisztelni tudtad a másikat, el tudtad fogadni a mást gondoló embert.

   Ezért fogsz mindig hiányozni közülünk, ezért fogunk mindig szeretettel emlékezni rád.”

 

   Az LMP csütörtökön délután, az MTI-hez eljuttatott hivatalos közleményében tudatta Tóth Balázs halálhírét.

 

   Tragikus hirtelenséggel elhunyt Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője.
Mélyen elkötelezett zöldpolitikusként, igazi lokálpatriótaként és legfőképpen szerető családapaként 10 éven keresztül, három cikluson át dolgozott Kőbányáért.
   Nevéhez fűződik többek között a Liszt Ferenc repülőtér zaj- és környezetszennyezésének csökkentését kezdeményező kampány, a kőbányai Hős utca és Bihari utca lakhatási problémáinak megoldása, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítése az önkormányzatban.
   Tóth Balázst az LMP saját halottjának tekinti.
   Őszinte részvétünk szeretett családjának.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY