AD-blacklist1

2019
okt.
31

Ellenzéki többség Kőbányán – fellebbezés nincs

Írta: Oszvald György

X Ujraszamolas 5th EVK 101A Fővárosi Ítélőtábla határozata alapján újraszámolták a kőbányai 5.sz egyéni választókerület összes szavazókörében leadott szavazatokat. Az eredményről szóló határozatot ma délelőtt, 10:30 perckor tette közzé az Ítélőtábla. Huszti András Norbert nyert, immár megfellebbezhetetlenül.

 

 

A Fővárosi Ítélőtábla a 2.Pk.50.078/2019/6. október 31-én kelt határozatával megállapította Huszti András Norbert győzelmét a kifogásolt 5. sz EVK-ban.

csik 2

 

„Urnában lévő, lebélyegzett szavazólapok száma: 2240

Érvényes szavazólapok száma: 2140

 

dr. Kustra Pál Márk (Lehet Más a Politika): 134 szavazat

Huszti András Norbert (Momentum Mozgalom –Demokratikus Koalíció –Magyar Szocialista Párt -Párbeszéd Magyarországért Párt): 995 szavazat

 

Ezt meghaladóan a Fővárosi Választási Bizottság 303/2019. (X.21.) számú határozatát helybenhagyja.

Kötelezi Gerstenbrein Györgykérelmezőt, hogy fizessen meg a Magyar Államnak külön felhívásra 10.000 (tízezer) forint eljárási illetéket.

 

A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye.”

 

 

   Az indoklás egyik bekezdésében az Ítélőtábla megállapítja, hogy a jogorvoslatotot kérőnek joga van új bizonyítékot előterjeszteni, és ez esetben „ezen csatolt okiratok tartalmát érdemben vizsgálta. … ez egyúttal azt is eredményezte, hogy a felülvizsgálati kérelem elbírálása csak a szavazatok újraszámlálása útján volt lehetséges, amelyet a bíróság lefolytatott.”

 

   x Ujraszamolas 5th EVK 026 leadEzt a mozzanatot a határozat indoklása részletesen elemzi és bemutatja, szavazókörönkénti bontásban, s a végső összesítést így zárja:

 

szavazatok száma jelöltenként:

 

dr. Kustra Pál Márk: 134

Gertsenbrein György Antal: 986

Bodó Péter: 25

Huszti András Norbert: 995

Az eredmény alapján a legtöbb érvényes szavazatot Huszti András Norbert jelölt kapta.”

 

A Fővárosi Ítélőtábla határozata ITT olvasható

 

   Felhívtuk Huszti Andrást (képünk), s gratulációnk után arról érdeklődtünk, mit csinál éppen? – Nagyjából egy időben olvastuk a határozatot, nagyon örülök, és e pillanatban a facebook oldalamra szerkesztem a jó hírt – mondta az immár jogerősen a Kőbányai Képviselő-testület új tagja.

Fellebezésnek helye nincs.

 

A 10kerkult.hu gratulál a választás nyerteseinek!

Olvasóinkat az új képviselő-testület alakuló üléséről tájékoztatni fogjuk.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY