AD-blacklist1

2019
okt.
30

Nemzetiségi képviselők eskütétele

Írta: Oszvald György

Nemzetisegi esku 098 leadEskütétellel, a megbízólevelek átvételével és a képviselő-testület megalakításával telt a kőbányai nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek délelőttje a polgármesteri hivatal Átrium dísztermében október 28-án, hétfőn.

 

 

 

Az impozáns fedett térben Hegedűs Károly, Kőbánya aljegyzője köszöntötte a megjelent nemzetiségi képviselőket, majd átadta a szót dr. Bognár Ferenc, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnökének.

   Nemzetisegi esku 084A HVB elnöke (képünk)  elsőként ismertette a jogerőssé vált választási eredményeket, s a nemzetiségi önkormányzatok abc-rendjében felolvasta a megválasztott képviselők nevét, megnevezve a korelnök személyeket.

 

   Az eredményekről a 10kerkult.hu korábban tájékoztatta az olvasókat, a vonatkozó választási eredmények IDE KATTINTVA olvashatók.

 

   Egy rövid tájékoztatás után, mely a megbízólevelek átvételére és a megalakuláshoz szükséges adminisztrációra vonatkozott, Bognár Ferenc arra kérte a képviselőket, hogy álljanak fel, mondják utána az eskü szövegét, a megfelelő helyen saját nevüket és nemzetiségüket kimondva.

 

A nemzetiségi önkormányzati képviselővé választott személy
által teendő eskü szövege

 

Én, .............................., a Magyar Köztársaság ............ nemzetiségű állampolgára esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz hű leszek; az Alkotmányt és az alkotmányos jogszabályokat megtartom; az állami és szolgálati titkot megőrzöm; megbízatásomat a ............ helyi (megyei, fővárosi, országos) nemzetiségi önkormányzat tagjaként a .......... közösség tárgyi és szellemi kultúrájának, történelmi hagyományainak megőrzése, ápolása és gyarapítása érdekében látom el. (Az eskütevő meggyőződése szerint: Isten engem úgy segéljen.)”

  

 Nemzetisegi esku 117a

  Az eskütétel pillanatai

 

   Megjegyezzük, hogy több önkormányzat nem volt teljes, egy vagy több megválasztott képviselő hiányzott betegség vagy egyéb okok miatt. Szerkesztőségünknek nincs tudomása arról, hogy ők hogyan veszik majd át a megbízólevelüket, és hogyan teljesítik a képviselői eskütételt.

 

   A korábbi évekhez hasonlóan a 10kerkult.hu portál igyekszik részt venni a kőbányai nemzetiségi önkormányzatok rendezvényei, azokról tudósítani, segítve ezzel identitásuk erősítését, hagyományaik megőrzését, ápolását, bemutatását.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas