AD-blacklist1

2019
szep.
09

Értékbecslő ingatlanszakértő kerestetik

Írta: szerk

hos bihari utca 6 leadNem, Kedves Olvasó, az írás címe nem reklámhirdetés, bár Kőbánya Önkormányzata (vagy a Kormányhivatal) éppenséggel hatalmas betűkkel írhatná ki ajtajára a pályázatot a címben jelzett állásra. Persze, csak az után, hogy kirúgta a Kontúr egyesület elemzésében szereplő értékbecslő ,,szakembert".

 

 

Ja, és miután visszakérte a 4 lakásra, egyenként 250 000 forintos, összesen 1 millió forint díjazást. Esetleg annak a kamatait is. Sőt, be is perelhetné az értékbecslőt jó hírneve megrontásáért – hiszen (meggyőződésem, hogy a Kontúr szakértői hülyét csináltak az értékbecslőből) – elemzésük alapján bárki joggal kérdezheti, „hát ezeknek nincs szemük”? Bár ez utóbbi lehetőség az „egy alomba tartozunk, a NER szolgái vagyunk” elv alapján naivitásnak tűnik.

   És, hogy miért is mondok ilyeneket? Egy rövid bevezető után, melyet a Kontúrtól idézek, majd én is arra kérem az olvasókat, tanulmányozzák lelkiismeretesen a tényleg hosszú, de rendkívül alapos Kontúr-elemzést az értékbecslő munkájáról. Szerintem nem túlzó az állítás, hogy szavanként, mondatonként szedik ízekre a szakértő(?) anyagát.

 

   „Beváltotta fenyegetését a Kőbányai Önkormányzat. Miután a Hős utca 15-ben élő magántulajdonosok nem fogadták el az önkormányzat által az ingatlanjaikért ajánlott, kétségbeejtően alacsony összegeket, az önkormányzat – ahelyett, hogy konstruktív megoldásokkal állt volna elő (például határozatlan idejű bérlakást ajánlott volna a lakóknak) –  kisajátítási eljárásokat kezdeményezett.


   Nemrég megszületett az első kisajátítási határozat, amely 5,5 millió forint kártérítést állapít meg egy Hős utcai magántulajdonért. (A kormányhivatal igazságügyi szakértője által megállapított összeg állítólag megegyezik az önkormányzat által – állításuk szerint - korábban megrendelt értékbecslésben szereplő összeggel. Valójában a korábbi értékbecslésről, melyre az önkormányzat hivatkozik, a lakóknak nincs információjuk; tudomásunk szerint abban a lakásban sem járt korábban értékbecslő, amelyre a kisajátítási határozat most megszületett.)

   A magántulajdonosokat képviselő Kontúr Egyesület két héttel ezelőtti sajtóközleményében arról írt, hogy a kisajátításnak eleve nincs jogalapja, már eleve az önkormányzat kérelmét el kellett volna utasítania a kormányhivatalnak, ha nem az önkormányzat kénye-kedve, hanem a hatályos jogszabályok szerint dönt.

   Most az értékbecslést vesszük górcső alá.” – írja a Kontúr Egyesület a Hős utca hangjai blogjában.

 

*

   Nos, ez az a pont, ahol az elemzést link-hivatkozással jelenítem meg. Azaz, kattintson IDE az olvasó, és türelmesen, ha kell, többször is végig olvasva tanulmányozza a tények szembeállítását.

   

Hos utca C 525

 

   A magam részéről még egy megjegyzésem van. Ha a távolugró belép, legyen az ugrása ránézésre is világcsúcs, azt nem mérik le. Vagy focinyelven: ha a partjelző beintette a lest, hiába lő gólt a csatár, a bíró azt nem adja meg.

   Ha ezen hasonlatokkal analóg módon értelmezzük a következő mondatot, valójában nincs is miről beszélni:

 

   A Kontúr azzal indít, hogy „a szakértő a szakvéleményét olyan bélyegzővel látta el, melyen nem szerepel nyilvántartási szám. Pedig az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. XLVII tv 16.§ (4) bekezdése egyértelműen fogalmaz:…” és innen kellemes olvasást kívánok!

 

forrás: Kontúr egyesület

fotó: 10kerkult.hu/archív