AD-blacklist1

2018
aug.
01

Makettmutogatás helyett biztonságos, rendezett kerületet

Írta: Oszvald György

testuleti 0621st 036A Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András sajtótájékoztatón mutatta be augusztus 1-jén délelőtt Kovács Róbertet, a 2018. szeptember 30-ára, a kőbányai 6. számú egyéni választókerületben kitűzött önkormányzati képviselőválasztás jelöltjét.

 

 

A Fidesz-KDNP képviseletében eddig tevékenykedő Gazdag Ferenc június hóban jelentette be, hogy munkahelyi okok miatt lemond, s nem kíván tovább politizálni a testületben, mint önkormányzat képviselő. A megüresedett képviselői helyre a Fidesz-KDNP eddig nem állított hivatalos jelöltet.

 

   Momentum KR 010Fekete-Győr András (a képen balról) elmondta, hogy ez a választás nagyon fontos számukra. mert ez lesz az első olyan eset eddigi fennállásuk alatt, amikor „önálló, saját jelölttel” indulnak el a választáson. – Kovács Róbert helyi tevékenysége pontosan azt üzeni a választóknak, nem szabad hagyni, hogy a hatalom elnyomjon bennünket, hogy mindig ki kell állni magunkért és saját kezünkbe kell venni a sorsunkat. Mindketten a legnagyobb parlamenten kívüli mozgalomnak vagyunk a tagjai, amely az április 8-ai kudarc után a Fidesz egyetlen kérlelhetetlen ellenfele – vezette fel a jelölt bemutatkozását a Momentum elnöke.

 

   Kovács Róbert 42 éve él Kőbányán. A helyi közéletben a néhány hónapos működés után mára „hírhedtté” vált provokatív és szókimondó blog (Kőbánya Blues -a szerk.) ötletgazdája és készítője.

   – Munkánk eredménye, hogy az egyik alpolgármester figyelemmel kíséri munkánkat, ha szabad egy orvelli hasonlattal élni, Nagy Testvérként követi írásainkat! A másik megjegyzésem, hogy szerencsére, már nem kevernek össze a polgármesterrel, akit szintén Kovács Róbertnek hívnak.

 

    A folytatásban elmondta, hogy eleddig soha nem látta ennyire elhanyagoltnak, gazdátlannak ezt a várost. Különösen igaz ez a 6. számú egyéni választókörzetre, s szerinte „nem csak azért, mert az eddigi fideszes képviselő lemondott, de az előző választási ciklusban is ez volt a helyzet, sőt, sokan még a körzet képviselőjének nevét sem tudták, tudják.

 

   Momentum KR 014– Éppen ezért ebbe a körzetbe olyan képviselő kell, aki nem csak itt él, de aktívan tesz is a változásokért. Csak körül kell nézni a környéken: sokfelé látni omladozó házfalakat, gondozatlan területeket – mutatott körbe, és példának a hátteret adó körbekerített sportpályát hozta. – Nincs egy kosárpalánk, egy focikapu sem, a felületet borító bitumen töredezett, 10 centis repedések vannak burkolaton, benne burjánzik a gaz. A srácok ennek ellenére bejönnek focizni, mozogni, s nekik nem milliárdokért beszerezhető fűthető gyep, csak két egyszerű focikapu kellene, meg egy sima felület – hangsúlyozta.

 

   Kovács Róbert (képünk) szólt arról is, hogy a vasút túloldalán a „Mázsa tér a világváros Budapest szégyene”, nem különben a másik oldal, a Kőbánya városközpont busz végállomás és az ide torkoló Kőrösi Csoma sétány. „Hajléktalanok, drogosok tanyája mindkettő, nem beszélve Kőbánya alsó vasútállomásról!” – sorolt néhány kardinális, szinte azonnal megoldandó gondot.

 

    – A jelöltséget hosszas gondolkodás után azért vállaltam el, mert itt már a fotelből bírálgatni kevés, itt már cselekedni kell! Egyben szeretnék meghirdetni egy helyi szintű Fidesz elleni együttműködést, ahová várjuk mindazok csatlakozását, legyenek ezek bármilyen helyi szervezet, vagy látható és működő helyi párt, aki abban egyet ért, hogy elsődleges és mindent felülíró cél a Fidesz hatalmának megtörése most szeptemberben, a Fidesz hatalmának megdöntése 2019-ben, és a mostani kirakatpolitizálás és makettek mutogatása helyett egy élhető, tisztább, rendezettebb és biztonságosabb kerület megteremtése – zárta kortesbeszédét Kovács Róbert.

 

   Momentum KR 018A továbbiakban Fekete-Győr András és Kovács Róbert kérdésekre válaszoltak. Az Echo TV riportere arra volt kíváncsi, hogyan kezeli ebben a helyzetben a Momentum az összefogást, a kerületi pártok támogatását? Fekete-Győr elmondta, jelenleg is folynak az egyeztetések a DK-val és az MSZP-vel, a Jobbikkal már tárgyaltak, de még nem döntötte el, hogy egyedül indulnak vagy Kovácsot támogatják, az LMP pedig augusztus közepére ígért választ, és tárgyalnak civil szervezetekkel is.

   Azt pedig nem árt szem előtt tartani, hogy augusztus 13-én kezdődik a kampány, s lehet gyűjteni az ajánlásokat.

 

 

   A 10kerkult.hu szerkesztősége Kovács Róbertet arról kérdezte, hogy gondolkodott-e már azon, ha ő kerülne is be Gazdag Ferenc helyére, attól a Fidesz túlsúlya gyakorlatilag nem változik, és hogyan kíván ebben a helyzetben politizálni? A válasz egyszerű volt: – Szimbolikája van a győzelmemnek! Akár a jövő évi választásra is kihatással bírhat. Minden törvényes lehetőséggel és eszközzel élni kívánok majd a testületi üléseken, hogy megtörjem a fideszes „szavazógép effektust”, hogy rávilágítsak arra, elsődlegesen a kerületi választók érdekeit kell képviselni – látni kell, hogy a korábban említett témák nincsennek napirenden – és nem a kormányzati elvárásoknak kell megfelelni a helyiekkel szemben!  

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px