AD-blacklist1

2018
jún.
20

Nesze neked 10 éves eltiltás

Írta: szerk-OGY

Hos utca Oltalom foci 005leadAz Utcajogász civil szervezet feljelentése nyomán a kormányhivatal törvényességi felügyeleti vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzattal szemben, annak bérlakás-kiadási gyakorlata miatt – írja a Mérce internetes portál.

 

 

A kormányhivatal törvényességi felügyeleti vizsgálatot indított a Kőbányai Önkormányzat lakásokról szóló rendeletének egy paragrafusa miatt, ami kiköti, hogy 10 évig nem létesíthető lakásbérleti jogviszony olyan önkormányzati bérlakást bérlő személlyel, akinek a lakásbérleti jogviszonya ugyan nem neki felróható okból szűnt meg, de tovább maradt a lakásban, mint azt az önkormányzat engedélyezte.

 

kőbánya lakásrendelet 730x282

 

   A rendeletnek ezt a részletét az illetékes kormányhivatal a Magyarország helyi önkormányzatairól rendelkező 2011. évi törvény alapján vizsgálja, amely kimondja, hogy abban az esetben lehet törvényességi felügyeleti eljárást indítani egy önkormányzat ellen, ha döntései és döntéshozatali eljárása kapcsán felmerül a jogszerűtlenség gyanúja.

 

   Márpedig az utóbbi időben mind a Bihari utca 8/C, mind a Hős utca 15A és 15B épületrészek bérlakásaival kapcsolatban az országos sajtóban sorozatban megjelent híradások alapot adnak a jogszerűtlenség fennállására.

   Gondoljunk csak arra, hogy a május 31-ei befejezési határidővel megrendelt Bihari utcai statikai szakértői vizsgálat eredményéről eleddig (június 20-a) semmilyen információ nem látott napvilágot a hivatalos önkormányzati kommunikációs felületeken. Se pro, se kontra. A vizsgálatnak feladata eldönteni, hogy van-e életveszély vagy nincs a Bihari utca 8/C épületnél? Azaz, igaz-e az önkormányzat azon hivatkozása, mely a kilakoltatásokat ezen ok miatt kell végrehajtani. Vagy nem, mert inkább a drogfogyasztás- és terjesztés miatti áldatlan (köz)állapotok indokolják a „szegregátum” felszámolását, s az épület elbontását.

 

A mérce.hu teljes cikke IDE kattintva olvasható.