AD-blacklist1

2017
ápr.
09

Tér_Köz támogatás – meghúzva

Írta: szerk-OGY

ujhegy 2dik utem leadTavaly, az október 5-én rendezett lakossági fórumon ismertették az Újhegyi sétány folytatásának lehetőségeit. Akkor elhangzott, hogy ehhez a Tér_Köz pályázaton igyekszik az önkormányzat forrást teremteni. A beadott pályázatokról a Fővárosi önkormányzat a héten döntött.

 

 

Az index.hu cikke szerint 42 benyújtott projektből 32-re voksolt igennel a közgyűlés. A bevezetőben említett Újhegyi sétány tovább építésére a kerület meglehetősen megkurtított összeget kapott: a pályázott majd 500 millió forintból csak 200 milliót szavaztak meg.

 

ujhegy 2dik utem

  A tervezett felújítás Széchenyi iskola felőli része

 

A pályázat lényegét a következőkben foglalták össze az értékelésben:

 

„A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása 2. ütem

 Az Újhegyi lakótelepi gyalogos sétány középső szakasza sikeres megújításának (TÉR_KÖZ 2013) szerves folytatásaként a sétány felső (Mádi utca – Harmat utca között) és alsó szakaszának (Bányató utca – Gergely utca között) átépítése.”

 

   A célok között – mások mellett – megjelölték az „akadálymentes gyalogos kapcsolatok, a lakótelep és a sétány közötti kapcsolatok erősítését, a sétány zöldfelületeinek megújítását az értékes fás növényállomány megtartásával, a cserjeszint átértelmezésével.” Szóltak arról is, hogy újabb „találkozási pontok, kisebb rendezvények lebonyolítására alkalmas szabadtéri helyszínek létrehozása is az elképzelések közé tartozik.” Ezekkel – egybehangzóan a tavalyi elképzelésekkel – a közösségi élet megerősítését, fejlesztését tervezték.

 

   A pályázat értékeléséhez egy swot-analízis (erős-gyenge pontok számbavétele, hatásaik -a szerk.) tartozik, mely szerint a gyengeségek között említik, hogy nincs megújuló épület, nincsennek szoft elemek és – meglátásunk szerint a legrosszabb elem – a hiányos pályázati anyag, a nem egyértelmű tartalom.

   A fentiek okán a támogatás javasolt módja: csökkentett tartalom (javasolt a felső és alsó szakasz közül az egyik megújítása). Ez viszont a támogatási összeg csökkentését is jelentette.

 

ter koz000

 

A teljes cikk ITT olvasható

fotó: 10kerkult.hu/archív; budapest.hu