AD-blacklist1

2016
máj.
23

…Egyenes következmény

Írta: szerk-OGY

szogeskolbi2leadÉrdekes és elgondolkodtató poszt jelent meg a kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat fészbuk oldalán néhány órája. A közzé tett információ több, mint elgondolkodtató.

 

 

 

„FIGYELEM!

Hétfő reggel Járőrszolgálatunk egyik tagja kutyasétáltatás közben találta ezeket a kolbászkarikákat az ATV székházánál lévő kutyasétáltatóban! 
Ahogy a fotókon is látszik, a kolbászdarabokba szögek vannak belenyomva!

Csapatunk megtette a szükséges intézkedést illetve jelen pillanatban indultak el és ellenőrzik végig a kerületben található ÖSSZES kutyafuttatót!

Vigyázzatok és figyeljetek nagyon kutyáitokra!” – írták.

 

   szogeskolbi2A rövid idő alatt (kb. déli 12 órától délután fél négyig, cikkünk írásáig) mintegy 170 megosztás és közel 30 érdemi hozzászólás érkezett a poszthoz. A nagyságrend azt jelzi, a „kutyás téma” a nap bármely időszakában, pillanatában aktuális, akár pro, akár kontra hozzászólások, vélemények, javaslatok látnak napvilágot.

 

Néhány ezek közül:

 

Fodor János: „Közeledik június elseje... lehet, hogy az UFÓK voltak, vagy azok, akik be szeretnék bizonyítani, hogy hiába a nagyobb és több futtató, azok nem biztonságosak....ki tudja? Minden esetre egy rendkívül gusztustalan dolog... kérek mindenkit figyeljen oda és ne csak a futtatókban, mindenhol(!) legyen a kutyus pórázon, kísérjük figyelemmel mit csinál, tanítsuk, hogy ne egyen meg semmit a földről!” (Fodor János a közterületfelügyelők vezetője – a szerk.)

 

Katalin Száraz: „Fodor Úr! Felháborítónak tartom ezt a célozgatást! Valószínűbbnek tartom, hogy földönkívüliek tették le, mint hogy olyan emberek, akik úgy érzik, az említett rendelet hátrányosan különbözteti meg a kutyával élőket. Ezek az emberek ugyanis szeretik a kutyákat, aki pedig szereti a kutyát, az nem tesz ilyen minősíthetetlen dolgot, amitől kínok és pusztulás vár bármely élőlényre. Aki ilyet tesz, az azt akarja, hogy még a számukra kijelölt helyen se legyenek kutyák...”

 

Ica Fekete: „Borzasztó, hogy milyen emberek vannak? Remélem ő is ezt eszi!”Margit Gyurkáné Polt „Aki ezt tette, remélem, egyszer maga is megtapasztalja azt a kínt, amit a kutyának ez okoz,  mielőtt belehal.”

 

Mónika Kovacsics: „Ilyen és ehhez hasonló eddig is előfordult. Nem ez az első eset. Csak most van nagyobb nyilvánossága!”

 

És így tovább…