AD-blacklist1

2016
ápr.
04

Tavaszünnep – szeretet és megújulás

Írta: Oszvald György

HGY tavaszunnep 072A Havasi Gyopár Alapítvány immár hagyományos Tavaszvárás című, időseknek szóló köszöntése „sikeres” volt, hiszen néhány nappal az ünnepség után már valóban tavaszi időjárás uralkodik. A március 22-én rendezett ünnepen állami és egyházi vezetők mondtak köszöntőt, a műsort a Kroó György Szimfonikus Zenekar biztosította.

 

 

Néhány üres szék kivételével zsúfolásig megtelt a Kőrösi Kulturális Központ színházterme. A közönséget és a vendégeket elsőként Mihalicska Terézia (címképünk), a Havasi Gyopár Alapítvány kuratóriumi elnöke üdvözölte.

   HGY tavaszunnep 136– Elsősorban a húsvét megünneplése a célunk ezzel a rendezvénnyel, s hagyományainkhoz híven mi ezen a módon köszöntjük a tavaszt, űzzük el a téli sötétséget, s igyekszünk vidámak lenni – mondta, s mielőtt felkérte Kovács Róbert polgármestert az ünnepi köszöntésre, kedves vendéget üdvözölt. A szlovákiai Párkányból az Új Évezred Nyugdíjasklub – vezetői, tagjai a Havasi Gyopár Alapítvány régi partnerei, barátai – részéről Szabados Andrea (a képen középen) vett részt az ünnepségen.

 

   HGY tavaszunnep 098Kovács Róbert (képünk) örömét fejezte ki, hogy a hatodik alkalommal megrendezett tavaszköszöntőn is sok ismerőssel találkozott. Elmondta, bár a tavasz áll most a középpontban, de mindegyik évszak kedves számára, mert mindegyiknek megvan a maga szépsége, mint ahogy minden életkorban megtalálhatók azok az értékek, melyek örömet szereznek. – A tavasz kicsit más, mert ebben az évszakban kicsit megtisztulunk, a lélek is egy kicsit felfrissül, s borús téli napok után a napfényes időszak következik. Ez, s a zöldbe, virágba boruló természet éltetnek minket – mondta, majd utalt arra, hogy a megújulás egyházi oldaláról a nálánál avatottabb egyházi vezetők szólnak majd.

Benkóczy Péter evangélikus lelkész, Balogh Attila római katolikus plébános és Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor gondolatati előtt Gerzson Sarolta, a Fővárosi Kormányhivatal munkatársa olvasta fel dr. György István kormányhivatal vezető üdvözlő levelét, tekintettel arra, hogy más irányú hivatali elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen.

HGY tavaszunnep 160

  balról: Szilágyi-Sándor András, Balogh Attila, Benkóczy Péter

 

   A kőbányai történelmi egyházak vezetői – bár egymástól eltérő példákból indultak ki – a hit és a szeretet eszményét emelték ki köszöntőikben.

   HGY tavaszunnep 284

 

   Az egyházi köszöntők után a Kroó György Szimfonikus Zenekar vezényelt: Füzesséry Attila és szólistáinak – Farkas Sára - fuvola, zongorán kísért: Kovács Bernadett; Antalóczy Máté - hegedű, zongorán kísért: Taraszova Krisztina; Nagy Bertalan és Tanyi Ágnes – ének, zongorán kísért: Monostori Ferenc – műsorát élvezhették a jelenlévők. A programot Széll Rita, a zeneiskola igazgatója konferálta.

 

   A rendezvényt támogatta a Kőbányai Önkormányzat, a Kőrösi Nonprofit Kft, a Richter Gedeon Nyrt., a Kőkert Kft.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY