AD-blacklist1

2015
szep.
02

Levetkőzve demonstráltak a Kökin

koki vasutSzerda kora reggel arra lettünk figyelmesek, hogy perceken át szirénázó autók húznak el a Kőbánya és Kispest határa felé. A rendőrség közleményéből kiderült: a Köki vasúti pályaudvarán sajátosan demonstráltak a menekültek. Frissítve!

 

 

 


Szerda reggel a perceken át szirénázó autóktól volt hangos Kőbánya déli része. Mint az ORFK közleményéből kiderült, rendőrkocsik vonultak a kőbánya-kispesti vasúti pályaudvarhoz.


„A Kiskunhalasról a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomására útba indított menekültkérelmet előterjesztett illegális határátlépők egy csoportjából 2015. szeptember 2-án 5 óra 20 perckor a Budapest, Kőbánya-Kispest vasútállomáson többen közölték, hogy nem hajlandóak átszállni a Debrecen felé tartó vasúti szerelvényre (a csoport kisebb része továbbutazott). Az illegális bevándorlók a vasúti sínpár mellett részben levetkőzve, részben gyermekeket maguk elé tartva, a magasba emelve azt követelik, hogy szabadon eljuthassanak Németországba.
A vasúti forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette, ennek ellenére a vonatközlekedésben az érintett szakaszon változások várhatóak.
A menekültkérelmet előterjesztők a menekültügyi eljárás ezen szakaszában Magyarország területén szabadon mozoghatnak, a hatóság kötelezésére azonban nyilvántartásba vételüket követően 24 órán belül meg kell jelenniük a számukra az ügyük elbírálásának idejére kijelölt befogadó állomáson.”
A rendőrségi közlemény alapján senkit nem vettek őrizetbe.

 

A Mávinform szerint várhatóan délig tart a Kőbánya-Kispest állomás 4-5. vágányainak lezárása. A ceglédi vonalon továbbra is előfordulhatnak 5-10 (esetenként 20) perces késések. S a hatósági zárás befejezéséig a Budapest-Székesfehérvári vonalról eredetileg Kőbánya-Kispestre közlekedő vonatok Kelenföldről fordulnak.

 

A BRFK a police.hu-n napi rendszerességgel teszi közzé, ha valahol elfogtak embercsempészeket. Mind többször elfognak ilyeneket Kőbányán is.

Tegnap, kedden este pedig egy olvasónk gyors helyzetjelentést adott a Seni Hotel mellől: elmondása szerint osztrák rendszámú autó vett fel szíriai embereket.

 

A hvg.hu írta szerdán 11:18-kor, hogy családi dráma volt a Kökin: egy menekült apa őrjöngeni kezdett a vasútállomáson, amikor feleségét és legkisebbik gyermekét el akarták vinni a mentők. A szoptatós asszonyt végül sikerült kiemelni a tömegből, az apát pedig három másik gyermekével együtt megnyugtatták, hogy nem veszítik szem elől őket. A hvg.hu folyamatosan tudósít a Kökin zajló eseményekről (is).

 

 


Hitek és tévhitek

A Pcblog.atlatszo.hu-nak Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója elemezte az európai menekülthelyzetet: szerinte a migrációval kapcsolatos egyik legnagyobb probléma, hogy bármennyire is égető és aktuális jelenséggel van dolgunk, valójában elég keveset tudunk a folyamatról és annak résztvevőiről. Négy tévhitet oszlatott el. Részletek itt.