AD-blacklist1

2015
júl.
28

Kocsit itthagyni szabad

koki terminalMegújul a Kőbánya-Kispest felszíni P+R parkoló és a KÖKI Terminál P+R parkolóház. Fizetni is kell majd, de egyetlen BKK-vonaljegy áráért tárolható egy gépjármű nagyjából egész nap.

 

 

 

 A Fővárosi Önkormányzat megrendelésére, a BKK előkészítésében és lebonyolításában a már meglévő parkolók átalakításával – és folyamatos üzemelésük mellett– megújul a Kőbánya-Kispest felszíni P+R parkoló és a KÖKI Terminál P+R parkolóház. Az átalakítás részeként mindkét parkolóban fejlesztik a parkolási rendszert, aminek köszönhetően modern fizető automatákat, be- és kiléptető terminálokat és rendszámfelismerő rendszert telepítenek.  Az augusztus 1. és 8. között zajló építési munkálatok során a felszíni parkoló nem üzemel majd,  csak a parkolóház használata lesz lehetséges. A teljes felújítás összesen 23,8 millió forintból valósul meg, várhatóan 2015. augusztus 18-ig.


A korszerűsítés eredményeként a jelenleg két különálló részt alkotó külső és belső parkoló egységes rendszerként üzemel majd. A felújítást követően az önműködő sorompókkal ellátott külső területen korszerű parkolás-technikai készülékeknél lehet majd parkolójegyet húzni, és a díjat kifizetni.
Az új készülékeknél lehetőség lesz továbbá gombnyomásra élőszavas segítséget vagy információt kérni a munkatársaktól, akik továbbra is dolgoznak a KÖKI Terminál parkolóházban, ahol a parkoló bérleteket árusítják. Augusztus 8-ától, az átalakított felszíni parkolóba is a KÖKI Terminál P+R–ben használt formátumú parkoló bérletet vezetnek be, azok egységesen mindkét parkolóban érvényesek lesznek. Augusztus 8-át követően, ezeknek a régi – már lejárt – bérleteknek leadása, valamint a felszíni parkolóban történő parkolással kapcsolatos bérletek, illetve a letéti díjak visszafizetése és egyéb ügyek intézése átkerül a KÖKI Terminál P+R parkolóházba.
A jegyek és bérletek ára a felújítás után sem változik! Azok augusztus 8-ától változatlan áron megvásárolhatók a KÖKi Terminál P+R parkolóházban, a BKK parkoló kezelő munkatársainál.


A parkolók használata


Júliustól a felszíni parkolóban – a régi formátumú bérletek kivezetése miatt – a bérletek értékesítése csak korlátozottan „történik” (részletekért érdeklődjön a helyszínen), a  KÖKI Terminál P+R parkolóházban a bérletek az átalakítás teljes időtartama alatt változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők.  Augusztus 1-jétől 8-áig az egész külső parkoló zárva lesz, ekkor az autósok csak a KÖKI Terminál épületében lévő parkolóházat vehetik igénybe. Az átépített felszíni parkolóban fizető automatánál történik majd a díjfizetés és a parkolóbérletek meghosszabbítása.


Az M3-as metró végállomásánál található KÖKI Terminál bevásárlóközpontban kialakított 3 szintes parkolóházban összesen 330 férőhely áll az ügyfelek rendelkezésére, reggel 6 órától 22 óráig egyetlen BKK vonaljegy áráért tárolható egy gépjármű. Az éjszakai gépjárműtárolásra is lehetőség van éjszakai bérlettel, úgymint az éjszaka érvényes óránkénti díj kiegyenlítésével.


(BKK)