AD-blacklist1

2015
júl.
06

Akadályozott akadálymentesítés

Ors aluljaro zugloilapokHa kicsit késve is, de hírt adunk mi is a zuglói polgármester kezdeményezéséről. Az Örs vezér téri aluljáró akadálymentesítése amolyan örökzöld téma, így talán pár nap után is aktuális.

 

 

 


Karácsony Gergely zuglói polgármester az Örs vezér terén tartott sajtótájékoztatót még múlt csütörtökön (július 2-án) az aluljáró akadálymentesítése ügyében. Mint mondta, a XIV. kerületi hivatalhoz egyre több lakossági panasz érkezik az idősek, kisgyermekesek, illetve a mozgássérültek által nehezen megközelíthető csomópont miatt.
– Nem találok magyarázatot arra, eddig miért nem oldották meg itt az akadálymentesítést. Nálunk is készültek már költségtervek erre, körülbelül 40 millió forintból lehetne megoldani az aluljáró mindkét oldalán a könnyebb le- és feljutást. A gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötéséig ugyanis már nem tudunk várni. Ha kell, Zugló akár részt is vállalna a költségekben – mondta Karácsony Gergely.


A zuglói önkormányzat korábban már tervezett mozgólépcsőt az Örs vezér tere aluljáróhoz. Az önkormányzat egy teljes térrehabilitációt akart végrehajtani az Örs vezér terén. Egy új park építése mellett az aluljárók akadálymentesítése is a tervek között szerepelt.


Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a metróhoz vezető lépcsősor kvázi Kőbányával közös terület. Míg a villamos (3/62) Árkád előtti megállója melletti, az aluljáróból fel- és levezető lépcsősor kőbányai rész, és az sem akadálymentesített. Vagyis a Karácsony által felvetett ügy közös ügy is lehetne.


(Ittlakunk.hu - 10kerkult.hu) (fotó: Zugloilapok.hu)