AD-blacklist1

2015
már.
06

Sűrített, kiegyenlített járatok

bkk attention12015 márciusától több BKV-járat menetrendje is változik az összehangoltabb közlekedés és az átszállási kapcsolatok kényelmesebbé tétele érdekében. Ez kőbányai vonalkat is érint.

 

 

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) összehangolta például a 9-es, a 83-as és a 86-os járatok menetrendjét is a közös szakaszukon. A 9-es busz közlekedésében további pozitív változás, hogy míg korábban Kőbánya felől hétvégén csak 7 óra után állt át a járat a 10 perces követésre, most már reggel 7 óra előtt is biztosítják a sűrűbb indulást.


Módosulnak a 32-es busz indulási időpontjai is, így a 3-as villamossal közös szakaszán egyenletesebben közlekedik a két járat. A 32-es busz hétköznap délelőtti menetrendjét a korábbinál jobban összehangolták a 3-as villamossal, így a két járat közös szakaszán egyenletesebben oszlanak el az indulások. A délutáni csúcsidő kezdetét és a végét a valós utazási igényekhez igazították.


A MÁV-START megváltozott menetrendjéhez igazodik a Liszt Ferenc Repülőtérre közlekedő 900-as éjszakai busz egyik hajnali indulása. 3:23-ra hozták előre a 900-es éjszakai busz korábbi 3:35-ös Ferihegy vasútállomás megállóhelyi, Liszt Ferenc Airport 2 felé tartó indulását, mert változott a MÁV-START menetrendje, és ezáltal a kora hajnali szolnoki járatuk az ezt megelőzőnél korábban, 2:54-kor indul a Nyugati pályaudvarról. A csak Ferihegy vasútállomás és a repülőtér 2-es terminálja között közlekedő úgynevezett „csonkamenet” indulási időpontjának előrehozásával nem kell a vonatról átszállóknak 15 percet várakozniuk a busz indulására.


Részletek a BKK weboldalán.