AD-blacklist1

2014
okt.
28

Jelzőlámpák a kereszteződéshez

bkk attention1Új, biztonságos jelzőlámpás csomópont létesül Kőbányán a Gyömrői út és az Újhegyi út találkozásánál. A csomópont átépítése négy ütemben valósul meg.

 

 


A közúton és a gyalogosan közlekedők biztonságának javítása érdekében 2014. október 29-től (szerda) november 22-ig (szombat) négy ütemben új jelzőlámpás csomópont létesül a Gyömrői út és az Újhegyi út találkozásánál Kőbányán.


Az átépítés során kibővül az Újhegyi út torkolata; a centrum irányába önálló kanyarodó sáv létesül, melyen a  forgalom lebonyolódását kiegészítő jelzőlámpa segíti; a csomópont mind a négy ágába gyalogos átkelőhely lesz járdasüllyesztéssel és taktilis burkolat beépítésével; az új gyalogos átkelőhelyekhez járdacsatlakozások épülnek ki; a gyengénlátókat távirányítóval működtethető jelzőlámpa-hangosítás segíti a jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyeken.


A csomópont átépítése négy ütemben valósul meg. Az egyes ütemekben a csomópont egy-egy ágában megtörténik a közvilágítási hálózat és a víznyelő bekötések átépítése. Ezekkel párhuzamosan a megfelelő járdacsatlakozások, úttestszélesítések kiépítése zajlik. A kezdeti időszakban csupán helyi korlátozás mellett, forgalmi sáv lezárása nélkül zajlik a kivitelezés. Az utolsó ütemben valósul meg a teljes csomópont marása és aszfaltozása. Erre előre láthatólag november közepén kerülhet sor, jelzőőrös biztosítással.


(Budapesti Közlekedési Központ)