AD-blacklist1

2013
júl.
09

Pirosodik a darázscsípés

Írta: Oszvald György

kada025leadSzerkesztőségünk a Zsíros Tibor Kosárlabda csarnok létesítésének bejelentésekor elhatározta, időről időre visszatér a témára, s a mindenkori állapotokról tájékoztatja az olvasókat.

 

 

 

Július első hétvégéjén, a kora délutáni órákban tekintettük meg a Kada utcában zajló munkálatokat. Ezt megelőzően, mintegy hónapja, arról adtunk hírt, hogy a kivitelezés elkezdődött, akkor lencsevégre kaptuk a földmunka azon fázisát, mikor is a leendő épület alapterületét alakították ki. Feltörték a bitumen borítású sportpályát, nehézgépjárműre rakták, s elszállították.

   

kada026

 

   Most azt láttuk, a kialakított területen elkezdődött az alapozás előkészítése. A későbbi tartópillérek számára óriási gödröket ástak ki, sőt elkezdődött az vasbeton szerkezet betonacél hálóinak elkészítése is.

   kada029

 

   Egy másik megkezdett fázis a majdani és a jelenlegi épület összekötésének kialakítása. Megbontották az iskola korábbi udvara (a Gergely utca) felőli homlokzatát, s megkezdődött a csatlakozási felület vasalása. Közben az emeleten az ehhez szükséges bontási munkák zajlanak, ezek jól látható jele a sitt kirakására ácsolt csúszda.

 

kada030

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY