AD-blacklist1

2020
szep.
04

Mese, dalolás, játék a lengyel családi napon

Írta: Oszvald György

POL csladi nap 182jSok színes programmal, meghívott vendégekkel, a gyerekeket középpontba állítva rendezte meg hagyományőrző családi napját a Kőbányai Lengyel Önkormányzat augusztus 28-án. A helyszín – már hagyományosan – a Bárka Humánszolgáltató központ hatalmas, Ihász utcai kertje volt.

 

 

 

A helyszínt talán más alkalommal nem is kellene kiemelni. A koronavírus járvány okán azonban meg kell jegyeznünk, hogy a terület nagysága lehetővé tette azt a fajta távolságtartást, amit máshol bizony irigyelnek.

 

POL csladi nap 182i

 

   Külön lehetett választani az ugrálóvárat, a lángossütőt, a többnyire árnyékos helyre telepített padokat és asztalok, a szalonnasütő rácsokat. A sátrak alatt pedig az ebédet lehetett elfogyasztani, kényelmesen, szellősen üldögélve.

 

   Dávid Mária, a lengyel önkormányzat elnöke nemcsak nagy figyelemmel és kedvességgel fogadta az érkezőket, de gondosan ügyelt arra is, hogy a játék, a beszélgetések közben a jól megtervezett programok ne csússzanak el az időben. Így volt lehetőség az arcfestés mellett a közös éneklésre, a lengyel dallamokkal – figyelem, élő zenei aláfestéssel – kísért vonatozásra, sőt, még a közismert répamesét is együtt játszotta el felnőtt és gyerek.

 

  

   A program érdekességei volt Danka Zoltán, korábbi elnök meséi, melyekből kettőt is felolvasott a nemrég megjelent, és saját festményeivel illusztrált mesekönyvéből.

 

   cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

 

   fotó: 10kerkult.hu/OGY