AD-blacklist1

2018
jan.
05

Örömünnep az év végén

Írta: Oszvald György

HArmat nyugd club Xmas 000lead

Programokban gazdag, színes évet zárt a Harmat nyugdíjas klub tagsága az óévben, néhány nappal karácsony előtt. Bár mind az időpont, mind az előadással egybekötött klubnap a szokásos volt, mégis ünnepi hangulat uralkodott a teremben.

 

 

Az asztalok U-alakban elrendezve fogták körbe a Kőrösi Kulturális Központ rendezvénytermének színpadi részét. A kezdésre, délelőtt tíz órára „minden hely elkelt” – csak néhányan érkeztek pár perc késéssel. Bors Lajosné Ildikó köszöntötte a tagságot, s a vendégeket, köztük Kovács Róbert polgármestert, Csohány Gábort, az Életet az Éveknek szövetség elnökségi tagját, Győrffy László igazgatót, Mester Lászlóné Piroskát, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas klub elnökét.

 

   HArmat nyugd club Xmas 026Az üdvözlés után örömmel jelentette be, hogy a klub 100 ezer forint támogatást kapott a karácsonyi ünnepség megszervezésére. Ezt egy óriási közös ebédre költötték el a Zila vendéglőben.

 

  Egy másik bejelentést is tett Ildikó (képünk), mégpedig azt, hogy immár tíz éve vezeti a klubot, s reméli mindenki megelégedésére szervezi hónapról hónapra a programokat.

 

  HArmat nyugd club Xmas 067A műsor a XVI. kerületi Boleró Senior Tánckar – vezetője: Bognárné Keller Erika – előadásával indult. A tánckar a Bolero Táncsport Egyesület senior klubjaként alakult 2015-ben alakult Vörös Péter Dániel tánctanár, koreográfus vezetésével. A hölgykoszorú műsorán latin táncok, szamba, jive és cha-cha-cha szerepeltek. Meglepetésként egy show-tánccal kedveskedtek a kőbányaiaknak – a kacsatánc zenéjére mutattak be egy humoros koreográfiát.

 

   A táncos program után Kovács Róbert mondott egy rövid köszöntőt, melyben fényezte kicsit az önkormányzatot: elmondta, a karácsonyi fények már nemcsak a városközpontban és Újhegyen, de a Kőér utca Óhegy park melletti szakaszán is feltűnnek.

  

   HArmat nyugd club Xmas 156Megemlített két nívódíjat, melyeket kőbányai közterületek érdemeltek ki, szólt a központban álló jótékonysági karácsonyfáról is. Úgy összegezte köszöntőjét, hogy „felöltöztettük a várost, és lélekben is készültünk”. Ez utóbbi kijelentésére néhány jótékonysági akciót említett meg magyarázatként.

  A 100 ezer forint támogatásról úgy nyilatkozott, hogy vannak, kik kérnek, és vannak, akik nem. De ők is lelkiismeretesen dolgoznak, így miért ne kaphatnának támogatást a munkájukhoz. – Az nem igazságos, hogy aki mindig kér, az kap, aki nem kért vagy nem szokott, annak nem jut – fogalmazott. Az a döntés született, hogy mindenki, azaz a nyugdíjas klubhoz hasonló profilú 25 szervezet kapjon egyformán 100-100 ezer forint támogatást. – Bízom benne, ezzel az önök karácsonya is gazdagabb lehet – zárta a köszöntőjét!

 

  Mielőtt a program folytatódott volna, Borsné Ildikó egy hatalmas ajándékkosarat kapott 10 éves munkája elismeréseként. A XVI. kerületiek kacsatánca ezután következett, s mondanunk sem kell, óriási sikert aratott.

  

HArmat nyugd club Xmas 314   A szóló ének, továbbiakban duett, Ady-vers és az énekkar főleg karácsonyi és egyházi dallamokból szerkeszett hangzott el a pesterzsébeti (XX. kerület) műsorán.  

 

   A program végén, a kötetlen beszélgetések előtt Győrffy László, a Kőrösi Kulturális központ igazgatója köszöntötte a klub tagjait és a vendégeket. Elmondta, nyugdíjasok közösségei kiemelt figyelmet élveznek, s elismerését fejezte ki mindazon értékek megmutatásáért, amire csak ez a korosztály képes. – Öröm ezekbe a közösségekbe jönni, mert jól láthatóan, és nem csak én, mint otthont adó szervezet vezetője mondom, rendkívüli módon figyelnek egymásra. Közösségi életüket változatosan, színesen szervezik és örömüket lelik az együttlétben – osztotta meg tapasztalatait.

 

HArmat nyugd club Xmas 360

 

   Bors Lajosné Ildikó annak reményében zárta a program műsoros részét, hogy örömére szolgál ennek a nagy családnak az összetartása, egymás iránti szeretete.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px