AD-blacklist1

2017
dec.
20

200 ezer forint, lufikarácsonyfa és egyebek

Írta: Oszvald György

Adomany atmeneti otthon 066leadBőségesen megpakolt mikulászsák: 200 ezer forint adomány, luftballonból tekert karácsonyfa, Kőbánya-logós bögrék és még sok más ajándék, no meg emelkedett, ünnepi hangulat uralkodott a kőbányai Gyermekek Átmeneti Otthonában december 19-én…

 

 

Főleg a hangulatot emelnénk ki, mert benne volt az öröm feszültsége, a várakozás izgalma. Ugyanis, Kovács Róbert polgármester hozta a sok-sok ajándékot az otthonnak.

   Adomany atmeneti otthon 004Amíg az átadást előkészítették, a bentlakók gyerekeket képviselő Bartus Dzsenifer, a szent László Általános Iskola első osztályos és Mic Dalina, a Harmat Általános Iskola 6.-os diákja süteménnyel, szaloncukorral kínálták a vendégeket és a sajtómunkásokat. Előre bocsájtjuk, az adományokat is ők vették át.

 

   Tudjuk jól, az otthon vezetői minden apró ajándéknak örülnek, de a mostani készpénz-adománynak különösen. Hogy miért, azt Kovács Róberttől tudták meg.

   A polgármester elmondta, hogy Advent Kőbányán címmel az eddigi három vasárnapon és egy-két hétköznapon is sokszínű programot szerveztek. Sőt, újra megépítették a polgármesteri hivatal mellett a jégpályát, jótékony céllal farönkökből emeltek színes fényekkel megvilágított karácsonyfát és sok kézműves foglalkozáson lehetett ajándékokat készíteni.

   

Adomany atmeneti otthon 042

   – És, ami talán most a legfontosabb, bögréket is lehetett vásárolni, amibe aztán kimerték a krampampulit. Az a pénz, amit a bögrékért fizettek a programok látogatói, itt van mögöttem, ebben az átlátszó gömbben – húzta maga elé a gömböt. – Megszámoltuk nemrég, 206 ezer forint van benne, de az egyszerűség kedvéért a jelképes adomány-bankóra kerek 200 ezret írtunk. Ez a pénz most a tiétek, fordult az adományt átvevő gyerekekhez, s azt kell tudnotok, BBBB igazgató néni azt kérte, ne játékokat vásároljunk nektek, hanem ebből a pénzből lesz mozijegy, színházjegy, állatkerti belépő vásárolva, s ha úgy adódik lehetőség egy kirándulás költségeit is ebből lehet majd fizetni.

 

   Ezután a polgármester átadta a jelképes bankót, sőt, megtetézte ezt a rendezvényeken jelen lévő cégek, civil szervezetek ajándékaival. Így átadta a hallássérültek egyesület ajándékcsomagját, a Witeg-Kőporc Kft. bögréit, mesekönyvet, a Down Alapítványtól a rajzot és két darab kézzel festett magasságmérőt. Zeke Erika léggömb-művész átadta az óriási lufi-karácsonyfát és több apró lufiajándékot is.

 

   Az adományokat átvevő egyik kicsi lány, Dzsenifer elénekelte a Kis karácsony, nagy karácsony kezdetű dalt, szerényen mosolyogva köszönte meg a tapsot, majd Mihály Blanka intézményvezető kért szót.

   Adomany atmeneti otthon 077– Ilyenkor nagyon meghatódom attól, hogy milyen sok embernek fontosak a gyerekeink. Adja az Isten, hogy ne csak karácsonykor legyen meg az adakozó kedv, mert segítségre, támogatásra mindig szükség van. Köszönöm az adakozók figyelmét!

 

   Az ünnepélyes pillanatok után kötetlen beszélgetés kezdődött, a tévések interjúkat készítettek, míg Erika varázslatos gyorsasággal tekert egy óriási lufi-pókot, majd a lányokkal lufi-karpereceket kezdtek összerakni.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

A 10kerkult.hu portálon nincs fizetős tartalom, de a cikkeink pénzbe kerülnek. Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőséget, hogy fejlődhessen! És, hogy miért is tegye? A válaszok a képre kattintva olvashatók.

tamogato tabla 400px