AD-blacklist1

2017
okt.
14

Az örmény függetlenség tiszteletére

Írta: Oszvald György

Ormeny leadMegemlékezést tartott a Kőbányai Örmény Önkormányzat az örmény függetlenség kikiáltásának 26. évfordulója alkalmából szeptember 28-án. A megemlékezésre és az örmény kulturális napra a görög önkormányzat Kada utcai klubhelyiségében került sor.

 

 

Bacsa Gyula, az Örmény Önkormányzat elnöke mindenekelőtt a lehetőséget köszönte meg a görögöknek, majd elmondta, az ünneplést, a megemlékezést egy történelmi koncertfilm levetítésével tartják meg. – Ebben a nagyszabású, mozgalmas filmben örmény művészek, táncosok, zenészek, énekesek elevenítik fel és mutatják be népünk tragikus sorsát, majd a függetlenségük elnyerése utáni életünket. Egyszerre történelemidézés és kulturális csemege lesz mindenkinek a bő fél órás vetítés – jelezte a várható élményeket (lenti képen).

   Ormeny est 3b

 

   Az örmény függetlenség elnyerése 1991. szeptember 21-én történt, amikor is a Szovjetunióból történő kiválás egyben a szabadságukat is jelentette. – Jelentette továbbá a független köztársaság alkotmányát, himnuszát, zászlaját – idézte az önálló állam legfontosabb szimbólumait Bacsa Gyula.

    Ormeny est szeptember 028 a

 

   A film megtekintése előtt javasolta azt is, hogy tekintsék majd meg a mai napig működő és az örmény kulturális, történelmi hagyományokat őrző kőfestő szakkör legújabb és legszebb darabjaiból összeállított mini kiállítást.

   Ormeny est szeptember 112 a

 

   A megemlékezésen, melyet a Humánszolgáltatási Bizottság mellett az Arménia Népe Kulturális Egyesület támogatta, több kőbányai nemzetiségi önkormányzat elnöke, képviselője is részt vett.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

tamogato tabla 400px