AD-blacklist1

2017
ápr.
10

Tavaszvárás - egyházi méltóságok áldásával

Írta: Oszvald György

HGY zavasz leadMegtartotta a hagyományos tavaszköszöntő rendezvényét a Havasi Gyopár Alapítvány. A március 31-én rendezett ünnepségre mintegy ötven fős küldöttség érkezett a szlovákiai testvérváros, Párkány Új évszázad nyugdíjas egyesületének képviseletében.

 

 

Ahogy mondani szokás, mindenki ott volt, aki számít. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy mind a városvezetés, mind politikai és az egyházi oldal a legmagasabb szinten képviselte magát. Mihalicska Terézia, az alapítvány elnöke nem kis büszkeséggel köszöntötte a Kőrösi Kulturális Központ zsúfolásig megtelt konferencia temében Kovács Róbert polgármestert, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármestereket, Burány Sándort, Kőbánya országgyűlési képviselőjét és az egyházi méltóságokat (bár ezt ők maguk túlzásnak tartották), Balogh Attila atya katolikus plébánost, Szilágyi-Sándor András református lelkipásztort és Benkóczy Péter evangélikus lelkészt. Nem utolsó sorban a párkányi klub elnökét, Magdaléna Klemászovát és a népes küldöttséget.

 

   HGY tavasz116Mielőtt a köszöntők sorra kerültek volna, a párkányi Pásztor János mondott el egy tavaszköszöntő verset, majd Mihalicska Terézia elmondta, ezt a rendezvényt a hetedik alkalommal rendezik meg, nagyon örül annak, hogy a párkányiak ilyen nagy létszámban tudtak eljönni az idén.

 

   A köszöntőket Kovács Róbert és Burány Sándor mondták, majd ezek után kérte fel Mihalicska elnökasszony az egyházak vezetőit a hozzászólásokra, az igék elmondására.

 

   A beszédek után a Tutta Forza Piccola műsora következett. Az ifjúsági zenekart Bakó Rolland karnagy mutatta be, s jelezte, a fiatalok mellett néhányan a felnőtt zenekarból is helyet foglalnak, sőt, ezúttal a legkisebbek is együtt játszanak a nagyokkal, sőt, szólistaként is bemutatkoznak majd. A zenekart Dávid Krisztina vezényelte.

  

HGY zavasz 434

 

   Az előadás J. Clarke: Trumpet Voluntary című darabjával kezdődött („ha már sok trombitásunk van, használjuk ezt ki” – mondta Bakó Rolland, majd a repertoár legszebb darabjai csendültek fel, köztük Dvořak: Új világ szimfónia egy részlete.

   A beharangozott szólisták korukat meghazudtoló magabiztossággal muzsikáltak, jelezve, nemsokára helyet követelnek maguknak a nagyobbak között is. Lehetőséget kapott a csellista Kókai Emma és Filip Orbán Katinka, nem sorrendben ugyan, de a Kókai Emma, Filip Orbán Katinka, Rátkay Fanni, Rozman Amálka összeállítású cselló quartet, a fuvolás Karkus Fanni, a hegedűsből lett trombitás Takács Boglárka és a klarinétos Suller Zita.

  

  HGY tavasz 649A Tavaszváró ünnepség zárásaként ismét egy vers következett, természetesen a párkányiak részéről. Szulényivá Mária Valéria mondta el Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség című versét, majd Magdaléna Klemászová (a képen balról, Mihalicska Teréziával) mondott köszönetet a meghívásért, a csodálatos programért.

 

   A rendezvény végén a résztvevők ajándékcsomagot vehettek át a támogatóknak köszönhetően.

 

Cikkünkhözt képgaléria tartozik – ITT

Fotó: 10kerkult.hu/OGY