AD-blacklist1

2011
szep.
23

Régi utak új köntösben

 

Gergely utca2011 szeptemberétől három kőbányai helyszínen indulnak útfelújítási munkálatok a BKK Közút Zrt. (2011. október 1-ig FKF Zrt.) megbízásából. Így a Gergely utcában és az Újhegyi úton is.

A Gergely utca felújítására a Martinovics tér és a Kada utca közötti szakaszon kerül sor, mintegy 1100 méteres szakaszon. A korábbi tervben eredetileg nem szerepelt a Martinovics tér felújítása, de annak érdekében, hogy a térség teljes rekonstrukciója végre megtörténjen, a Martinovics tér is bekerült a felújítandó szakaszok közé. Előretolt kerékpáros felállóhely létesül a Kada utcai jelzőlámpás csomópontban.
Az Ihász utca – Bolgár utca (Martinovics tér) közötti egyirányú szakaszon „kivéve kerékpáros” jelzés és burkolatjelek biztosítják majd a kétirányú kerékpározás lehetőségét.
Az Újhegyi útnak a Gyömrői út és a Kozma utca közötti részét érintik a munkálatok, mintegy 1600 méteres szakaszon. Az Újhegyi út felújítása két réteg aszfaltszőnyegezéssel valósul meg, melyet összehangoltan végeznek a Sírkert utca és az Új köztemető bejárata előtt 2012. évben megvalósítani tervezett körforgalom beruházással.
(forrás: www.gyorgyistvandr.fidesz.hu) (fotó: panoramio.com)