AD-blacklist1

2017
jan.
22

Gyász és együttérzés Kőbányán is

Írta: Oszvald György

Verona gyasz harmatsuli 012leadAz olaszországi buszbalesetben elhunytak tiszteletére gyújtottak mécseseket ma 18 órakor a kőbányai Harmat Általános Iskola mellett szülők és gyerekek…

 

 

 

 

 

Szerkesztőségünk 17 órakor kapta a hírt, hogy néhány szülő – együttérzését kifejezendő – mécseseket gyújt az olaszországi buszbalesetben elhunytak emlékére. Tényleg csak néhány szülőre számítottunk, de legnagyobb meglepetésünkre, mintegy hatvan-hetven fő gyűlt össze. Köztük fiatalok, kisebb baráti társaságok, szülők egyedül és iskolás vagy fiatalabb gyermekükkel gyújtottak mécsest és helyezték el az iskola egyik oldalfalán lévő ablak alá.

 

   Verona gyasz harmatsuli 027A neve elhallgatását kérő ötletgazda szülő azt nyilatkozta honlapunknak, nem az a fontos, kinek az ötlete volt a megemlékezés. – Az a fontos, hogy mi is szülők vagyunk, mélyen átérezzük a gyermekeiket elvesztők gyászát, fájdalmát. Bármikor történhet hasonló baleset a mi kislányaink, kisfiaink esetében is, hiszen ők is mennek kirándulni autóbusszal, vonattal. Dél körül tettem ki a csoportba, hogy mit tervezek, s szinte azonnal jöttek a részvételt jelző válaszok. Nem gondoltam volna, hogy ennyien összejövünk.

 

   Egy másik anyuka is bekapcsolódott a beszélgetésbe. Azzal kezdte, régebben gyakorta előfordult, hogy lepukkant buszt kaptak a kiránduláshoz, volt, amelynek sima volt a gumija! Véleménye szerint sokkal körültekintőbben kellene a buszos utazást megszervezni. – Az lenne a jó, ha van biztonsági öv, akkor azt mindenki kötelezően kapcsolja be, erről a buszvezető győződjön is meg, s e nélkül ne is induljon el. Hasznos lenne, ha a pedagógusok is gyakorlati tanácsokat adnának, hogyan helyes utazni, hogyan kell viselkedni az utazás alatt. Az sem ártana, ha egy esetleges balesetre felkészítenék a gyerekeket: ha már megtörtén a baj, mit csináljon az, aki nem szenvedett sérülést, hogyan tud segíteni társain. Remélem, ennek a tragédiának a hatására megszigorítják a buszokkal szembeni műszaki és egyéb követelményeket – mondta.

 

Verona gyasz harmatsuli 036   A sok-sok igazság mellett megjegyezték ugyanakkor többen is, hogy tisztelik azt az összefogást, az együttérzés kifejezését, ami az országban zajlik, s hogy hétfőre nemzeti gyásznapot hirdettek.

 

   Néhányan feliratokat ragasztottak az ablakkeretekre, rajtuk a gyászban osztozás szavaival.

 

   ,,Tiéd a csend és a nyugalom, 

Miénk a könny és az örök fájdalom"

 

 

Cikkünköz néhány képet csatoltunk – ITT

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY