AD-blacklist1

2015
ápr.
18

Hatásos traffizás

rendorkocsi mixonline.huBefejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett rendőrségi sebességmérő akció. A speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset.

 

 

 

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 1393 e-mail érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány – szerencsére elenyésző számban. Volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket.


A nagy sajtóvisszhangnak és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt április 15. és 18. között Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.
A 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 1200 helyszínen – ebből 86 budapestin – a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) túllépte a megengedett sebességet.


Kiss Csaba, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára a Metropolnak elmondta, hogy a speedmarathon alkalmával a legtöbb mérési ponton nem állították le a szabálytalankodó autósokat, de aki túllépte a sebességhatárt, várhatja a csekket – a gyorshajtás mértékétől függően minimum 30, maximum 300 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthat. Budapesten találkoztak olyan autóssal, aki, miután észrevette, hogy bemérhették, gyorsan parkolóhelyet keresett, és megkérdezte a rendőröket, hogy számíthat-e a büntetésre. Szerencséje volt: a kamerát éppen újraindították, amikor elhaladt előtte.

 

sebessegtarifa


(police.hu - Metropol) (fotó: Metropol)