AD-blacklist1

2014
okt.
29

Ijedtében ablakon dobta ki csempészcigit

cigaretta frisshir.netMint tudjuk, a közbiztonság rendben van Kőbányán is, ebből a szempontból némileg meglepő, hogy a NAV egységei illegális cigiraktárt lepleztek le a kerületben.

 

 

 

Illegális cigarettaraktárban találtak több mint ötezer csomag magyar adójegy nélküli cigarettát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Százhalombattán és két budapesti helyszínen, Erzsébetvárosban és a X. kerületben.


Kőbányán a lakás tulajdonosa – miután meglátta a cigarettakereső kutyát – nem engedte be a pénzügyőröket a lakásba, és az ajtót is bezárta. Az épület másik oldalán várakozó pénzügyőr észrevette, hogy a lakás tulajdonosa a ház ablakán keresztül nagyméretű bőröndöt és kartondobozokat dobál ki az utcára. A pénzügyőrök az „ölükbe hullott” csomagokat visszavitték a ház bejáratához és a kidobált csomagokat megmutatták a lakás tulajdonosának, aki ezután már kinyitotta a ház ajtaját.
A kidobált csomagokban 849 doboz különféle magyar adójegy nélküli, „duty free” feliratú belorusz cigaretta volt, amelynek eredetét a lakás tulajdonosa nem tudta igazolni, ezért a megközelítőleg 700 ezer forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták. Az igazolatlan eredetű dohánytermék birtoklása miatt a várható bírság több mint 850 ezer forint.


A pénzügyőrök a több helyszínen talált több mint ötezer doboz cigarettát, valamint a hamis elektronikai eszközöket lefoglalták. A magyar adójegy nélküli cigaretták ügyében költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, míg a hamis eszközök miatt iparjogvédelmi jogok megsértése szabálysértés miatt indítottak eljárást.


Video: http://youtu.be/NGXCqo1nPxc

 

(forrás: Facebook - NAV)