AD-blacklist1

2011
szep.
11

Járőröznek az újoncok

rendorsEgy futballcsapatra való frissen végzett rendőr érkezett pár hete a Harmat utcába. Egyelőre a tapasztalatokat gyűjtik, majd fokozatosan léphetnek előrébb a szakmai ranglétrán. A rendőrkapitány bízik benne, hogy az ifjak később itt is maradnak.

 

Augusztus elsejétől valamennyire enyhült a Budapesti Rendőr-főkapitányság általános összlétszám-hiánya, miután 315 frissen végzett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát a kerületi egységeknél. A Police.hu híre szerint, a „tiszthelyettesek esküjükkel vállalták, hogy Magyarország törvényes rendjét jogszerűen megvédik és erősítik, elöljáróik és feljebbvalóik parancsainak engedelmeskednek, szolgálatban és azon kívül is példamutatóan viselkednek, az állampolgári jogok érvényesítését biztosítják. Megvédik a főváros biztonságát, szolgálják a törvénytisztelő embereket.”


Kőbányára tizenegy új rendőr érkezett, dr. Gyetvai Tibor alezredes, kerületi rendőrkapitány tájékoztatása szerint valamennyien a közrendvédelmi osztály állományába kerültek. Ahogy fogalmazott az osztály feltöltöttsége így megfelelő lett.
- Mindenkinek jut munka. Azt szeretném, ha fokozatosan tanulnák meg a rendőri szakma gyakorlati oldalát, ezért eleinte közrendvédelmi és közlekedési járőrszolgálatot teljesítenek, aztán később a többi, még érdekesebb rész következik – mondta lapunknak a kapitányságvezető. – Fontos, hogy idősebb, tapasztalt kollégák mellé kerülnek, tőlük ismerhetik meg a fortélyokat.


Dr. Gyetvai Tibor megjegyezte, hogy akikkel ő személyesen beszélt, azok lelkesnek, elhivatottnak tűntek számára, jól álltak hozzá a feladathoz, látszott rajtuk, hogy tanulni akarnak.
- Remélem a hozzáállásuk ilyen is marad. És bízom benne, hogy később, hónapok múlva is itt maradnak. Csak azért, mert volt a múltban többször előfordult, hogy az újoncok, miután szembesültek vele, hogy itt az átlaghoz képest nehezebb feladatokat kell megoldani, a lehető legrövidebb időn belül kérték áthelyezésüket más kerületi vagy városi kapitányságokra…